Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U TIJEKU

Novi detalji ubojstva u Osijeku: Ubio je sin kojeg je prijavljivala za nasilje?

Pronađeno mrtvo tijelo žene u Osijeku, utvrđuje se je li riječ o nasilnoj smrti
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/6
09.12.2020.
u 20:13

Neda ga se, po svemu sudeći, plašila. Štoviše, jednoj se susjedi prije mjesec dana, doznajemo, požalila kako se boji da će je sin ubiti.

Susjeda, mama je mrtva, zovi policiju”, rekao je Egon Elezović (21) kada je u utorak oko 12.30 zakucao na vrata kuće u Koranskoj ulici u Osijeku. Izgledao je i ponašao se, ispričala je susjeda kasnije, normalno i uobičajeno pa nije u tom trenu ni pomislila da je nesretnoj Nedi Elezović (55) presudio, kako se sumnja, upravo njezin posvojeni sin.

Dozvao ju je, koliko se sjeća, oko 12.30. Problem je bio alkohol Policija je, pak, tijelo pronašla u 13.05, uslijedio je očevid te je potrajao sve do večeri, a odmah na početku sin je odveden u policijsku postaju na razgovor. Policajcima je, naime, već bio poznat – više je puta prijavljivan zbog nasilja u obitelji, i to baš nad majkom. Neda ga se, po svemu sudeći, plašila. Štoviše, jednoj se susjedi prije mjesec dana, doznajemo, požalila kako se boji da će je sin ubiti.

– Očevidom je utvrđeno da je smrt nastupila nasilnim putem. Zbog sumnje u kazneno djelo ubojstva, uhićen je 21-godišnjak – kratko je izvijestila PU osječko-baranjska. Osumnjičenik je lišen slobode oko 19.30 te večeri. Policija detalje nije iznosila, no kako se neslužbeno doznaje, sin je majku usmrtio sjekirom. Da je riječ o obitelji u kojoj je veliki problem alkohol, odmah su nam rekli svi susjedi.

VIDEO: Pronađeno mrtvo tijelo žene u Osijeku

– Nije ona nikad bila konfliktna, ali je počela dosta piti kada joj je preminuo suprug, negdje 2006. Bila je dobra kao kruh, ali je živjela bijedno, nije radila, dobivala je socijalnu pomoć – priča nam jedna susjeda.

– Ona i suprug nisu imali vlastite djece, pa su posvojili Egona. Još su ga kao maloga izvukli iz dječjeg doma, nosio je i njihovo prezime. Nedin muž bio je dobar čovjek i jako je volio tog dječaka, no kada je umro, sve je krenulo po zlu... Nedi je bilo jako teško, nije se mogla brinuti o Egonu, koji je tada imao oko sedam godina, pa su joj ga čak i oduzeli – tvrdi druga susjeda.

Egon Elezović smješten je potom u jednu udomiteljsku obitelj, iz koje je na početku srednje škole također izmješten pa je završio u dječjem domu. Kasnije se opet spojio s Nedom i održavali su, pričaju nam njihovi poznanici, redovito kontakt. Do njezine smrti su i živjeli zajedno – ona u prednjem, a on u stražnjem dijelu kuće u Koranskoj ulici, gdje se zločin i zbio.

– Neda i ja smo se družili, sjeli bismo svaki drugi-treći dan iza obližnje pošte na piće. Posljednji sam je put vidio u subotu. Nije mi se ni na što žalila. Nekoliko puta sam ih posjetio doma, mali je prema meni svaki put bio korektan, a nisam primijetio ni da je agresivan prema njoj. No, jednom se pijan skinuo gol na ulici i pravio gluposti. Ona je živjela od socijalne pomoći, a rekla mi je da joj je sin davao 50 kuna na dan. On je, mislim, radio kao konobar – govori Zdravko.

Nije imao kontrolu...

Susjedi tvrde i da je mladić navodno zlostavljao susjedovu mačku, pa su, stoga, bili oprezni u odnosu prema njemu.

– Nije bio pod kontrolom pa je skrenuo na loš put... – ističu oni. Motiv zločina još se utvrđuje, a mladić je predan pritvorskom nadzorniku.

Ključne riječi

Komentara 10

MI
mica1111
21:23 09.12.2020.

Sirotinjo i Bogu si teška...

CO
Cobra_
21:27 09.12.2020.

Ne znam zašto se ističe da je posvojen, on je njoj bio sin. Kad se sjetim onog Šunjege što je ubio oca i majku jer ga nisu pustili na žurku.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
01:38 10.12.2020.

Ono sto me vise muci je nesposobnost sklapanja dviju suvislih recenica. Dakle, novinarka pise: "Neda ga se, po svemu sudeći, plašila. Štoviše, jednoj se susjedi prije mjesec dana, doznajemo, požalila kako se boji da će je sin ubiti." To nisu recenice, nego kupus, po svemu sudeci - povrce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije