Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U IVANCU

Novi detalji o bebi preminuloj prilikom poroda kod kuće

Zagreb: Intervencija djelatnika Hitne pomoći na glavnom gradskom trgu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
10.02.2021.
u 11:38

Policijski službenici provode mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti nesretnog događaja

Policija istražuje okolnosti koje su dovele do smrti bebe rođene kod kuće na području grada Ivanca. Policija je u ponedjeljak oko 8.20 sati zaprimila dojavu liječnice ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije o tome da su intervenirali na ivanečkom području kod žene koja je rodila muško dijete.

- Kako dijete nije davalo znakove života, reanimirano je tijekom prijevoza u Opću bolnicu Varaždin, gdje je reanimacija nastavljena, no na žalost nakon duže reanimacije proglašena je smrt. U bolnicu je također prebačena i žena koja je liječnički zbrinuta i zadržana na daljnjem liječenju - kažu u Policijskoj upravi varaždinskoj.  

- Porođaji u kući su u Europskoj uniji omogućeni i smatramo shodnim da se porođaji u kući reguliraju i u Hrvatskoj, no apsolutno uz detaljno propisane pretpostavke i uvjete. Tragični događaji bi se mogli spriječiti zakonskim reguliranjem porođaja u kući i propisivanjem svih nužnih pretpostavki - komentirali su tragičan događaj u Ivancu u Hrvatskoj komori primalja.

Policijski službenici provode mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti nesretnog događaja.

Komentara 2

MI
mica1111
11:59 10.02.2021.

To su ove moderne matere,koje hoće rađati doma. Pa im evo! Jadno samo dite! Vjerojatno ga ne bi ni cijepila!

MA
malena1983
15:08 10.02.2021.

Novih detalja?? Članak beskoristan. Kao što već rekoh, obijest. Rađati danas doma je preriskantno. Svaki poros je rizik, i u bolnici ali zašto tražiti vraga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije