Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE DEUR

'Nije moj prijedlog da Dan antifašističke borbe više ne bude državni blagdan'

Ante Deur
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
07.11.2019.
u 15:54

- Ja u Odboru nemam pravo glasa, a od 10 članova koji su bili na sjednici za takav amandman ruku je diglo njih devet.- kazao nam je Deur.

Savjetnik predsjednice RH Ante Deur demantirao je danas da je na njegov prijedlog saborski Odbor za ratne veterane predložio da Dan antifašističke borbe više ne bude državni blagdan i neradni dan nego spomendan.

- To nije točno, dapače, ne sjećam se da je itko na toj sjednici Odbora uopće spomenuo antidašizam, dok Đakić nije gotov amandman stavio na glasovanje. Ja u Odboru nemam pravo glasa, a od 10 članova koji su bili na sjednici za takav amandman ruku je diglo njih devet. Protiv je bio samo Zdravko Ronko, a sve se to može provjeriti i u zapisniku koji postoji u Saboru - kazao nam je Deur.

Ističe i kako je na sjednici osobno predložio isključivo da 8. listopada ostane u zakonu kao blagdan te da se izmjeni naziv 18. studenoga, Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje doda i "velikosrpske agresije" jer je, smatra, važno da se zna kako je započeo Domovinski rat.

Na pitanje što je Đakića ponukalo da upravo njega označi kao predlagatelja ukidanja praznika antifašističke borbe Deur odgovara kako su "Đakićevi motivi vrlo često začuđujući i zabrinjavajući".   

Komentara 13

Avatar Narod
Narod
16:37 07.11.2019.

Budimo realni, svaki normalni covjek je antifasist. Kod nas komunisti uzimaju monopl na antifasizam, to treba mjenjati jer su pocinili naj vise zlocina. Osuditi komunisticke zlocine, gdje je problem.

DV
dvorskaluda
18:42 07.11.2019.

Ma je, Franco je poznati antifašist, Sadam također, Enver Paša, isto, Hitler, Kambanda, Sukarno, Idi Amin, Mussolini...ma sve komunisti i antifašisti - mo''š mislit'. Ubijali, mučili, trovali, spaljivali,pljačkali...a vidi čuda, nisu komunisti ni antifašisti. Pa ka je to moguće?

RO
ronyday
16:03 07.11.2019.

Srmota je slaviti dan najvećih zločinaca Europe koji su pobili u miru više od milijun Hrvata nakon rata. To je uvreda i sol na ranu svih pobijenih i njiihovih najbližih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije