Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jasna poruka

Plenković vrlo oštar: Svima koji žele detuđmanizirati HDZ ja to neću dopustiti

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
07.11.2019.
u 09:42

Raspravljat ćemo mi o tome. Moramo reći da je dosta politike koja razdvaja temelje onoga što je Tuđman stvorio i što HDZ treba biti i u smjeru kojem Hrvatska treba ići, kazao je

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade na putu prema Saboru, gdje će s ministrom financija Zdravkom Marićem braniti proračun, novinarima je odgovarao na aktualna pitanja među kojima je i prijedlog Odbora za veterane da Dan antifašističke borbe više ne bude blagdan.

"U našem zakonu to je uvrstio i predsjednik Tuđman i tako će i ostati", kazao je Plenković. "Sve što su govorili nije ni politika Predsjedništva ni Nacionalnog vijeća, ni Vlade, ni tijela stranke koja su vrlo jasno podržala izmjene zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima koji je Vlada uputila u Sabor", kazao je. 

"I ja njemu šaljem poruku i svima drugima koji žele detuđmanizirati HDZ. Ja to neću dopustiti. Raspravljat ćemo mi o tome. Moramo reći da je dosta politike koja razdvaja temelje onoga što je Tuđman stvorio i što HDZ treba biti i u smjeru kojem Hrvatska treba ići. Tko to ne razumije ne razumije ni hrvatsku prošlost ni sadašnjost i neka se malo razbistre", kazao je premijer Andrej Plenković na novinarsko pitanje znači li to da u HDZ-u netko hoće detuđmanizaciju. 

Video: Plenković predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

Komentara 25

JA
Jazo
13:11 07.11.2019.

Među ostalima, to je dio Izvorišnih osnova našega Ustava, kako je i naveo Plenković pa neka tako i ostane. Ne možemo mijenjati povijest sukladno nečijim trenutačnim interesima!

Avatar RexCro
RexCro
10:15 07.11.2019.

Jedini način da dodatno detuđmanizirate HDZ je da napokon izbacite njegovu bistu iz središnjice, jer ništa drugo od njega tamo ostalo nije.

MA
MateBobanheroj
11:16 07.11.2019.

Hasanbegovic i Karahmarko nisu HDZ. Plenkovic je izbacivanjem Hasanceta napravio najbolji potez u svom mandatu. Turcima neka je daleka kuca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije