Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOČEKIVANO

Obrat u slučaju robova na Visu: Nepalci nahvalili Marijana sudu, preko odvjetnice im isplatio 50.000 kuna

Foto: SCREENSHOT/Miranda Cikolic/PIXSELL
1/3
24.06.2021.
u 17:00

Kazali su kako je Marijan dobar čovjek, a s njim su u konobi jednom i feštali

Istraga nad zagrebačkim poduzetnikom Zoranom Marijanom kojeg se sumnjiči da je držao četvoricu Nepalaca kao robove dobila je neočekivan obrat nakon što su Nepalci dali iskaz na sudu. 

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, četvorica državljana Nepala u dobi od 42, 40, 38 te 32 godine dali su svoje iskaze pred sucem splitskog županijskog suda, no ni u jednom trenutku nisu navodili spomenute optužbe o ropstvu. Rekli su da su bili smješteni u baraci u kojem nije bilo sanitarnog čvora te su spavali na podu, no redovito su dobivali hranu koju im je on kuhao, a ponekad je i s njima jeo.

Također su rekli i da im nije ograničavao kretanje no da ih je upozorio da ne idu u mjesto dok im ne sredi dokumente jer bi ih netko mogao prijaviti. U istrazi se navodi i kako je Marijan za njih i podnio zahtjeve za izdavanjem radnih dozvola no da su ti papiri ostali negdje neriješeni.

Kazali su kako je Marijan dobar čovjek, a s njim su u konobi jednom i feštali, ali su ga prijavili jer im nije isplatio tri mjeseca plaća, što je ukupno 50-ak tisuća kuna kojeg je u srijedu Marijanova odvjetnica Ivanka Šamija na kraju isplatila Nepalcima na ruke.

Poduzetnika je policija nakon privođenja i ispitivanja pustila da se brani sa slobode, no imao je mjeru opreza zabrane približavanja žrtvama. Nakon što su Nepalci dali svoj iskaz i objasnili pozadinu prijave, ta mjera mu je također bila ukinuta. 

VIDEO Prošli tjedan policija je u Zagrebu ulovila 113 pijanih vozača!

Ključne riječi

Komentara 28

LI
liliZG
17:21 24.06.2021.

čim im dao lovu , sve postalo ok.. meni se čini da tu ima dosta posla za carinike, poreznu, inspektore i da ne nabrajam.... čovjek izvadi 50.000 kn kao od šale , znači ima ali ne plaća na mjesta na koja bi trebao, samo mi bedaci to radimo, platimo PDV na vrijeme , poreze i doprinose i nama koji to radim sigurno će doći inspektor da nam nešto nađe jer , mi smo ipak svi prijavljeni pa nas je lako naći ove dr po garažama , vinogradima, hotelima i restoranima je ipak teže naći , zar ne....?

ZA
zagabria6
17:51 24.06.2021.

sprdačina, prvo ga optužili za držanje robova a onda ga nahvalili. To ni u jednoj zemlji ne bi prošlo nego bi jedna strana kazneno odgpvarala. Ili on ako je istina ili oni ako su lagali. Medije neću ni spominjati oni žive od napuhavanja senzacija

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
18:36 24.06.2021.

hahah točno kako sam u rekao, iskeširat će i nikome ništa.. Bravo bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije