Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ NA VISU

Zaposlenica demantirala optužbe: Nije izgladnjivao Nepalce, pa palačinke smo im pekli!

Screenshot
24.06.2021.
u 10:57

Kako govori, Marijan im je kupovao svu hranu koju su si mogli pripremiti u kuhinji u kući koja se renovirala

Poduzetnik Zoran Marijan u javnosti je već nekoliko dana jer ga se sumnjiči da je oko pola godine četvero Nepalaca držao u zatočeništvu u Ženoj Glavi na Visu. Prema navodima policije, iskoristio je njihovu financijsku situaciju i nezakonit boravak u Hrvatskoj te ih prisiljavao na rad bez isplate plaće. Marijanova zaposlenica iz Šida govori da sve to nije istina. 

– Prvo i prvo, niti je on te Nepalce držao zatočene niti ih je izgladnjivao. Kako je kupovao nama hranu, tako je kupovao i njima. Mogu to posvjedočiti, jer sam je ja dijelila – rekla je Biljana Žmura koja radi u istoj konobi Pod Murvu na Visu sa svojim nevjenčanim suprugom Zoranom Vidićem, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako govori, Marijan im je kupovao svu hranu koju su si mogli pripremiti u kuhinji u kući koja se renovirala.

– Ne kažem da on možda nema putra na glavi za neke poslove, kao i svi poslodavci. Ali da je sve to tako kako se piše – nije. Pa kad bi tim Nepalcima zafalilo krumpira, ja bih im dala iz restorana. Koliko sam im samo puta radila prženice. Zoran bi mi znao reći: "Daj im malo nešto da se okrijepe." Palačinke, ma sve su imali, govori. 

Kako je konoba zatvorena posljednja dva dana otkad je u javnost izašla ova vijest, Zorana Marijana nema na Visu. Cijeli slučaj naštetio je i Biljani i njenom mužu jer su im radne i boravišne dozvole istekle, a njihova šefa nema da bi riješio tu situaciju. 

– Pa zašto bi od nas tražio dokumente da je nešto htio muljati. Moja su djeca u Srbiji vadila potvrde o nekažnjavanju. Ne razumijem, ali dobro, što je – tu je. Dobili smo zabranu ulaska u zemlju na godinu dana. Što će biti s restoranom, ne znam – nadodaje. 

VIDEO U četvrtak vrhunac toplinskog vala: Za dvije regije izdano crveno upozorenje

Komentara 4

Avatar Malazan
Malazan
11:12 24.06.2021.

Hehehe a šta prikrivate potpunu informaciju? Gospođa iz Srbije i "njen nevenčani suprug" rade na crno, bez papira, kod "gazde" i dobili su izgon iz Hrvatske. Šta je pčke?! Kad kažem da je partizanski potomak anacionalnog imena Goran sam zasnovaoo svoj goli otok, kako mu i je u partizanskoj krvi, onda brišete!

SI
sisavac
13:58 24.06.2021.

nepalci ne vole palačinke. njihova prehrana vrti se oko piletine i povrća, začina. baba laže.

LI
liliZG
12:32 24.06.2021.

zbog ovakvih "poduzetnika" ostali poduzetnici su na zlu glasu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije