Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

“Naša direktorica, naš heroj”, poruka je radnika tvrtke Meiso državi

Direktorici Snježani Dominić je 31. svibnja istekao mandat, a Upravno vijeće CERP-a imenovalo je Sinišu Bogomoleca za novog direktora
11. lipnja 2019. u 23:29 4 komentara 1023 prikaza

Meiso nije državno vlasništvo, Meiso i državu čine ljudi”, “Naša direktorica, naš heroj”, “Tražimo brisanje duga i ostanak sadašnje direktorice”...

Konobarica/Ilustracija počela sezona Srpski sezonski radnici najtraženiji: 'Za 4 mjeseca na Hvaru zaradim 7000 eura'

S tim je transparentima jučer ispred sjedišta Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) prosvjedovao dio radnika obućarske tvrtke s oko 400 zaposlenih, uglavnom žena, te članovi Ovršnog ustanka i Slobodna Hrvatska.

– Tvrtka Meiso iz Goričana je najsvježiji primjer toga kako rasprodaja funkcionira. Prije desetak godina tvrtku je po HDZ-u oktroirana uprava dovela u financijski kolaps, ali srećom tada je direktorica postala Snježana Dominić koja je uz neviđenu upornost i marljivost radnika na minimalcu doslovce spasila tvrtku i 400 radnih mjesta – kazali su prosvjednici.

Direktorici Snježani Dominić je 31. svibnja istekao mandat, a Upravno vijeće CERP-a imenovalo je Sinišu Bogomoleca za novog direktora. No, radnici su najavili da novom direktoru neće dopustiti da preuzme tvrtku, pa je navodno i odbio doći na posao.

Inoxmont Ludbreg HRVATSKA TVRTKA Imaju plaću od 9000 kuna i beneficirani radni staž, a nedostaju im radnici

Država je većinski vlasnik Meisa, a CERP pokušava prodati 48.891 dionicu nominalnog iznosa 14.667.300 kuna, što čini 78,86% temeljnog kapitala. Dominić je u više navrata upozoravala da je najveći problem dug koji je ostavila bivša uprava i tražila da im država taj dug izbriše da mogu bez tereta nastaviti s poslovanjem. 

zbog stresa
Nakon dolaska Doris Pinčić Rogoznice voditeljica HRT-a završila na bolovanju
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • iva.begovic:

    Nema sreće tamo gdje država upravlja. Naročito naša. Podrška ovim radnicima. Tvrtku treba privatizirati, eventualno ju prepustiti u radničko dioničarstvo ako su ju radnici spasili marljivim radom na minimalcu. Hrvatska država ima udjele i upravlja, s manjim ili većim udjelom, ... prikaži još! u oko 1400 tvrtki i javnih poduzeća. Takvo stanje nije normalno. Država Austrija ima udjele u 5 (pet) javnih poduzeća: pošta, telekom, željeznica, el. energija. I u tim poduzećima postavlja upravu koja je stručna, a ne politički podobna. Njemačka država ima udjele u samo jednom javnom poduzeću: tj. državnoj željeznici. Sve ostalo privatizirano je. Ne bi HDZ imao 220.000 članova da najmanje 150.000 njih nije u toj stranci da bi dobivalo unosne poslove bez kompetencija. To je veliki problem ove države, a o njemu se malo piše. Privatizirati treba sve, sve jer što lopovska država takne neminovno propada.

  • Marko_Maras:

    Radnici nisu mjerodavni da određuju tko je uspješan menadžer, mjerodavan je jedino poslovni uspjeh. Kad državna tvrtka tone u dugove, treba je zatvoriti, ili privatizirati ako postoji šansa da opstane. Plaćanje dugova iz džepa građana ne dolazi u obzir. Nitko ... prikaži još! drugi ne plaća dugove moje firme, ne znam zašto bih ja plaćao tuđe.