Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počela sezona

Srpski sezonski radnici najtraženiji: 'Za 4 mjeseca na Hvaru zaradim 7000 eura'

Konobarica/Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
10.06.2019.
u 08:39

Zadovoljan sam i imam dobro iskustvo s poslodavcima. Zarada mi u Srbiji nije loša, ali želim se osigurati za budućnost, kaže Ljubiša Žakić.

S toplim danima nije počela samo sezona kupanja, već i sezona rada. Tako je potreba za radnicima trenutačno najveća u ugostiteljskim poslovima, a u Hrvatskoj nedostatak domaće radne snage kompenziraju dovođenjem stranih sezonskih radnika.

Prema pisanju Blica, radnici iz Srbije trenutačno su najtraženiji na ovim prostorima te je zato plaća u Srbiji porasla sa 120 kuna dnevno na 240 kuna.

– Trenutačno su nam potrebni radnici za košenje trave, voženje traktora, u skladištima nedostaje ljudi i onih koji će upravljati viljuškarima. Podigli smo dnevnice za berače, ali radnicima je opet bolje da idu u Njemačku ili Hrvatsku, gdje se bolje zarađuje, pa ih je sve manje. Preko zadruga pokušavamo doći do radne snage iz grada jer na selu više nema nikoga – ispričao je za Blic Ljubiša Žakić.

– Za četiri mjeseca na Hvaru zaradim 7000 eura. Zadovoljan sam i imam dobro iskustvo s poslodavcima. Zarada mi u Srbiji nije loša, ali želim se osigurati za budućnost – dodaje.

Komentara 44

Avatar drago41053
drago41053
08:52 10.06.2019.

Koje je ovo trolanje, u šibenskom solarisu sezonci iz srbije su odradili samo dva mjeseca i pobjegli nazad u srbiju, preuzimanje vecernjeg već donosi "benefite"

CR
croban1111
09:39 10.06.2019.

Jedan ""hrvatski" portal svakodnevno prenosi bljezgarije iz srpskih medija.Što je u stvari tim ljudima,koji nas pokušavaju farbati, a boja nikako da se primi?

AL
altruist
10:19 10.06.2019.

Srpsko glasilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije