Naslovnica Vijesti Svijet

Srpski sezonski radnici najtraženiji: 'Za 4 mjeseca na Hvaru zaradim 7000 eura'

Zadovoljan sam i imam dobro iskustvo s poslodavcima. Zarada mi u Srbiji nije loša, ali želim se osigurati za budućnost, kaže Ljubiša Žakić.
10. lipnja 2019. u 08:39 48 komentara 12081 prikaza
Konobarica/Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

S toplim danima nije počela samo sezona kupanja, već i sezona rada. Tako je potreba za radnicima trenutačno najveća u ugostiteljskim poslovima, a u Hrvatskoj nedostatak domaće radne snage kompenziraju dovođenjem stranih sezonskih radnika.

Ivica Dačić želi napredak u dijalogu Dačić kaže da je neizvjesno hoće li se održati sastanak u Parizu

Prema pisanju Blica, radnici iz Srbije trenutačno su najtraženiji na ovim prostorima te je zato plaća u Srbiji porasla sa 120 kuna dnevno na 240 kuna.

– Trenutačno su nam potrebni radnici za košenje trave, voženje traktora, u skladištima nedostaje ljudi i onih koji će upravljati viljuškarima. Podigli smo dnevnice za berače, ali radnicima je opet bolje da idu u Njemačku ili Hrvatsku, gdje se bolje zarađuje, pa ih je sve manje. Preko zadruga pokušavamo doći do radne snage iz grada jer na selu više nema nikoga – ispričao je za Blic Ljubiša Žakić.

– Za četiri mjeseca na Hvaru zaradim 7000 eura. Zadovoljan sam i imam dobro iskustvo s poslodavcima. Zarada mi u Srbiji nije loša, ali želim se osigurati za budućnost – dodaje.

Top 3 festivala koje obožavaju poslovnjaci: Gdje se zabavlja Generacija X?

A1 izdvaja za Vas

 • croban1111:

  Jedan ""hrvatski" portal svakodnevno prenosi bljezgarije iz srpskih medija.Što je u stvari tim ljudima,koji nas pokušavaju farbati, a boja nikako da se primi?

 • Avatar drago41053
  drago41053:

  Koje je ovo trolanje, u šibenskom solarisu sezonci iz srbije su odradili samo dva mjeseca i pobjegli nazad u srbiju, preuzimanje vecernjeg već donosi "benefite"

 • altruist:

  Srpsko glasilo.