Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGNORIRAJU ODLUKE CERP-a
Povratak na članak

“Naša direktorica, naš heroj”, poruka je radnika tvrtke Meiso državi

Direktorici Snježani Dominić je 31. svibnja istekao mandat, a Upravno vijeće CERP-a imenovalo je Sinišu Bogomoleca za novog direktora

Komentari 4

IB
iva.begovic
06:14 12.06.2019.

Nema sreće tamo gdje država upravlja. Naročito naša. Podrška ovim radnicima. Tvrtku treba privatizirati, eventualno ju prepustiti u radničko dioničarstvo ako su ju radnici spasili marljivim radom na minimalcu. Hrvatska država ima udjele i upravlja, s manjim ili većim udjelom, u oko 1400 tvrtki i javnih poduzeća. Takvo stanje nije normalno. Država Austrija ima udjele u 5 (pet) javnih poduzeća: pošta, telekom, željeznica, el. energija. I u tim poduzećima postavlja upravu koja je stručna, a ne politički podobna. Njemačka država ima udjele u samo jednom javnom poduzeću: tj. državnoj željeznici. Sve ostalo privatizirano je. Ne bi HDZ imao 220.000 članova da najmanje 150.000 njih nije u toj stranci da bi dobivalo unosne poslove bez kompetencija. To je veliki problem ove države, a o njemu se malo piše. Privatizirati treba sve, sve jer što lopovska država takne neminovno propada.

VL
MM
Marko_Maras
11:49 12.06.2019.

Radnici nisu mjerodavni da određuju tko je uspješan menadžer, mjerodavan je jedino poslovni uspjeh. Kad državna tvrtka tone u dugove, treba je zatvoriti, ili privatizirati ako postoji šansa da opstane. Plaćanje dugova iz džepa građana ne dolazi u obzir. Nitko drugi ne plaća dugove moje firme, ne znam zašto bih ja plaćao tuđe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.