Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odsječeni

Nakon 70 dopisa u 20 godina obećali im asfaltiranje ceste

\'SIS...051110...BIJELE VODE..SELJANI  RAZGOVARAJU O CESTI S ZUPANICOM...\'
Tadija Odić/VLM
09.11.2010.
u 14:30

Nemamo kako voziti djecu u školu, kupci nas zaobilaze, ni mlijeko ne možemo prodati, žali se V. Metikoš

Mještani Bijelih Voda nedaleko od Gline čekaju asfalt već više od 20 godina. Ovih dana okupili su se na zajedničkom sastanku, na koji su došli i predstavnici županijske vlasti, obećavši im početak radova na proljeće.

Sama sam kao ptica

– Prije Domovinskog rata skupili smo novac za asfaltiranje ceste. Mjerodavnima sam o tome poslao tri kilograma materijala u čak 70 preporučenih pošiljaka, o čemu sam sačuvao potvrde. Do danas nam nitko nije odgovorio. Cesta je još bijela od prašine i razvaljena – kaže Miloš Branković, povjerenik za Bijele Vode i vijećnik SDSS-a u Gradskom vijeću Gline. Mještani se vesele asfaltiranju.

– Kada "padne" asfalt, pečem janje. Odmah nakon Oluje, 1996., vratila sam se u selo. Sama kao ptica, struju sam čekala devet godina. Osobno sam plaćala kamen za nasipanje ceste. Šoferi bi me uvijek prevarili i naplatili više od dogovorene cijene. Zato radnicima koji budu asfaltirali cestu obećavam janje – ističe Ankica Kukoleča. U selu nema više od 60 stanovnika.

Ostalo 57 mještana

– Svaki rat teško je pogodio selo. Samo na Sutjesci poginulo je 180 naših seljana. Do ovoga rata u selu je bilo oko 600 stanovnika. Radila je i škola. Sada je ostalo svega 57 mještana, među kojima je samo šestero djece – kaže Damjan Kukoleča. Cesta im je uvjet za opstanak.

– Djecu vozimo u školu jer autobus ne može ući u selo. Kraj je idealan za stočarstvo i voćarstvo. No, ništa ne možemo dovesti niti prodati. Čim kupci čuju da je roba u Bijelim Vodama, odustaju. Niti mlijeko ne možemo prodati jer cisterna ne može doći – kaže Vlado Metikoš. Na sastanak je došla i županica Marina Lovrić Merzel. – Od proljeća na red dolazi Banovina. Garantiram vam da ćemo u proljeće, čim grane sunce, asfaltirati cestu za Bijele Vode. Uredit ćemo cestu Vlahović - Dragotina, za koju kažete da je najgora na Banovini, i niz drugih – rekla je županica.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:24 10.11.2010.

Obećanje je lako dat, dobili i mještani sela Buzeta od iste županice nakon otvaranja ceste Prijeka-Doljnaki obećanje da će se na proljeće 2009 asfaltirati dio ceste u selu u dužini od 1 km. pa od toga ništa. Cesta u dužini od 3 km. bila asfaltirana, uništila je županija dajući koncesiju za izvoz kamena u 10 godina, od istog novca u cestu se ulaže svake godine nekoliko kamina krupnog kamenja da se uništi i to malo asfalta što postoji na toj dionici. Sramotno je u 21 stoljeću voziti se po makadamu, živjeti bez interneta, ne imati signal niti jednog mobilnog operatera u nekim selima poput ovog o kojem pišem. Na čast drvaži koja je ovo proglasila područjem posebne državne skrbi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije