Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zapljena cigareta vrijednih 9,5 milijuna kuna na GP Tovarnik

Iz policije navode i kako je bugarski državljanin priznao kazneno djelo i da mu je određen pritvor u trajanju od mjesec dana
23. srpnja 2018. u 15:12 1 komentara 725 prikaza
Tovarnik
Foto: Branimir Bradarić

Tijekom proteklog vikenda, točniju u subotu oko 13.25 sati, djelatnici carine i policije su na Graničnom prijelazu Tovarnik pri ulazu u Hrvatsku zatekli kamion u kojem se pokušali prokrijumčariti 284.000 kutija cigareta.

SISAK Na granici zaplijenili više od 13 tisuća kutija cigareta i testosterona

Cigarete su se nalazile u kamionu bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Bugarske. Kako je rekao pročelnik Područnog carinskog odjela Osijek Josip Baotić cigarete su se nalazile u tovarnom prostoru kamiona koji je po carinskoj deklaraciji prevozio hranu za ptice i sjeme.

"Uobičajenim pregledom utvrdili smo kako je carinska plomba oštećena radi čega smo se odlučili na detaljan pregled vozila. Pronađene cigarete ukupne su vrijednosti, zajedno s PDV-om i trošarinom, oko 9,5 milijuna kuna. Iznos trošarina je 5,4 milijuna kuna tako da je vozilo privremeno oduzeto dok se taj dug ne podmiri", rekao je Baotić.

marihuana Zapljena na granici Državljanka BiH u autu švercala više od 10 kilograma marihuane

Dodao je i kako su cigarete bile namijenjene tržištu u Italiji, a da je pošiljatelj iz Sofije (Bugarska).

"Ovo je najveća zapljena cigareta u Carinarnici Osijek u proteklih deset godina", rekao je Baotić.

Pušenje Dnevna bolnica Odsad ovisnici mogu tri tjedna na bolovanje za odvikavanje od pušenja

Iz policije navode i kako je bugarski državljanin priznao kazneno djelo i da mu je određen pritvor u trajanju od mjesec dana. Iz carine i policije navode kako svako teretno vozilo se na ulazu u Hrvatsku kontrolira. Obvezne kontrole su uređajem za otkrivanjem otkucaja srca, a pregledavaju se i carinske plombe.  

cigarete Duhanska djelatnost Duhanci u gubitku od 80 milijuna kuna

Tijekom jednoga mjeseca preko Graničnog prijelaza Tovarnik pređe oko 21.000 teretnih vozila. Kažu i kako su tijekom ove godine imali zabilježena 32 prekršaja i 2 kaznene prijave za promet roba kao i 97 slučajeva kada su otkrili 284 osobe koje su pokušale nezakonito ući u Hrvatsku.

Radi se o velikom povećanju u odnosu na prošlu godinu kada su tijekom cijele godine zabilježili 33 prekršaja i 2 kaznene prijave iz prometa roba.  

Na granici zaplijenili više od 13 tisuća kutija cigareta i testosterona

Tovarnik
1 / 16
Granična policija RH/Ilustracija
Aktivni odmor
NEZABORAVNO ISKUSTVO
Oni se izležavaju na plaži, a ti letiš 60 metara iznad njih!

A1 izdvaja za Vas

  • barica56:

    Samo napred tak treba a država će s svoje strane podić cijene 50% i ode duhanski biznis a isto čeka i alkoholičare, kafiće,restorane al ćemo imat zato skuplje zdravstvo i biti zdraviji dok se ne pojavi neka druga bolest u ... prikaži još!lest u proračunu superrrrrrrr ????????