Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan ljudskih prava

Nagrade za ljudska prava M. Holy, I. Paradžiković i mitropolitu Jovanu

'07.06.2012., Zagreb, - Ministrica zastite okolisa Mirela Holy podnijela je ostavku zbog e-maila celniku HZ-a.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Foto: 'Anto Magzan/PIXSELL'
1/3
10.12.2012.
u 15:36

Holy je predstavljala veliku prepreku onima koji potezom pera mogu uništiti sustave podzemnih kraških voda, navode iz HHO-a

Hrvatski helsinški odbor danas je, u povodu Dana ljudskih prava, dodijelio godišnje nagrade za ljudska prava Mireli Holy, Ivani Paradžiković i Mitropolitu Jovanu.

Bivša ministrica Holy nagrađena je nagradom Miko Tripalo za doprinos zaštiti i promicanju ljudskih prava koje nadilazi profesionalne obveze i uobičajene standarde. U HHO-u su Holy istaknuli kao osobu posve predanu zaštiti okoliša i ravnopravnosti spolova koja je i izuzetan primjer mlađim generacijama.

"Mirela Holy jedan je od rijetkih takvih primjera u nizu godina i to je pravi razlog za njeno uklanjanje s čela Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Ona je predstavljala veliku prepreku onima koji potezom pera mogu uništiti sustave podzemnih kraških voda ili ugroziti ljudske živote u regijama i gradovima osuđenim na udisanje otrovnih plinova iz nefunkcionalnih rafinerija ili novoprojektiranih termoelektrana. Zato su joj i pripremili lomaču, koja je ipak ponajprije bacila svjetlo na njihove prioritete", navodi se u obrazloženju.

Novinarka i urednica emisije "Provjereno" Nove TV Ivana Paradžiković dobila je nagradu Joška Kulušića za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava na području medijskog djelovanja, a posebno se ističu prilozi "Provjerenog" o turskoj aktivistici Vicdan Özerdem te prikazi koji su doprinijeli "rušenju predrasuda o Romima, istospolnim brakovima, ženama pod burkama" i ukazivanju "na probleme azilanata, transrodnih osoba, ženskog obrezivanja, krvne osvete".

Nagrada Sulejman Mašović – Luka Vincetić – Jovan Nikolić za doprinos u međureligijskom dijalogu, ekumenizmu i vjerskoj toleranciji otišla je Jovanu Pavloviću, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije.

"Kao duhovni otac 250 tisuća vjernika Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, mitropolit Jovan već dugi niz godina radi na uspostavljanju boljih odnosa s drugim kršćanskim crkvama", piše u obrazloženju.

Komentara 2

KO
kokokomo
16:52 10.12.2012.

Mirela u akciju, vrijeme leti. Izađi iz zapećka i primi se pravoga posla. Otkaži SDP-u, nagovori generala Gotovinu da uđe u politiku i pridružite se Budiši da napokon stanemo na kraj dualizmu koji razara Hrvatsku. U boj! U boj!

OB
-obrisani-
18:55 10.12.2012.

Mišljenja sam da je nagradu za ljudska prava trebala dobiti novinarka Nataša Škaričić, koja se zalaže za otkrivanje istine, te za ljudska prava . Da je na mijestu Karamarka do sada bi bio popunjen i sagrađen novi zatvorski kompleks, aa Sanader sigurno ne bi bio na slobodi. Sve stare i nove afere bi uspiješno rješila, te smijenila nesposobnog ministra zdravlja. U HZZO-u Strizrep bi bio odavno smijenjen a ne skriven zahvaljujući ovoj vladi. O izabranom ravnatelju Vargi i njegovoj stomatološkoj ordinaciji nadajmo se nešto će Škarićić obznaniti. Dobar tandem ministar zdravlja i taj Varga. Kada će poštena porezna družina zaviriti u njihova skrivena farmaceutska blaga. Zar nisu bili bolnički liječnici. Zar nije Strizrepu supruga kontrolorka bolovanja. Koliko sukoba interesa ima samo u zdravstvu, a nagrađuje se M.Holy. Da je rješavala afere možda bi i zaslužila a iza nagrade krije se nešto drugo. Znamo tko je HHO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije