Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAGIRALA POLICIJA

Na kosovskom veleposlanstvu u Zagrebu osvanula naljepnica srpske zastave

Kosovo Ambasada
Foto: Google Maps
29.09.2023.
u 15:24

Slučaj je prijavljen policiji i Ministarstvu vanjskih poslova

Na ploču s natpisom veleposlanstva Republike Kosovo na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu, nepoznati počinitelj je u noći na petak zalijepio naljepnicu srpske zastave preko kosovskog grba, što je zastupnica nacionalnih manjina Ermina Lekaj Prljaskaj osudila pokušajem stvaranja nemira.

Slučaj je prijavljen policiji i Ministarstvu vanjskih poslova, kazala je Lekaj Prljaskaj Hini i dodala da je zatražena zaštita policije. Izvijestila je također da je policija reagirala, kao i Ministarstvo vanjskih poslova, te je izrazila nadu da će se na snimkama otkriti tko je počinitelj.

Lekaj Prljaskaj je ocijenila da je tu riječ o provokaciji i da to stvara paniku zbog nedavnih događaja na Kosovu kada je nakon sukoba skupine naoružanih Srba i kosovske policije ubijen jedan kosovski policajac i četvorica napadača.

"Nadam se da će se Srbi koji žive u Hrvatskoj ograditi od tog čina", kazala je Lekaj Prljaskaj koja smatra da se tim incidentom nastoji stvoriti nemir u cijeloj regiji.

GALERIJA Jedan policajac ubijen, drugi ozlijeđen u pucnjavi na sjeveru Kosova

Kosovo Ambasada
1/16

 

Ključne riječi

Komentara 1

GO
goran2hr
18:54 29.09.2023.

Zastupnica albanske manjine Ermina Lekaj Prljaskaj, koja je u Sabor ušla po istom principu kao i ostali manjinci, svojim glasom podržava SDSS u hrvatskoj Vladi. Sa svim što to vuče za sobom. I sada bi se mi morali zamarati naljepnicom njezinih koalicijskih partnera?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije