Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poginuo čovjek s ribarice

Ministarstvo o tragediji u Murterskom moru: Jahta na kojoj je bilo četvero Hrvata udarila u ribaricu

Sudar jahte i brodice kod Murtera
Foto: Morski.hr
1/3
18.07.2023.
u 10:45

Nakon dovršetka preliminarnog očevida ribarica je spasilačkim brodom šibenske Kapetanije uzeta u tegalj i prevezena u mjesto Podvrške, na otoku Murteru. Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće provodi Lučka kapetanija Šibenik, u suradnji sa policijskim službenicima.

Teška pomorska nesreća dogodila se jučer oko 19,35 sati u Murterskom moru, a u kojoj su sudjelovali motorna jahta i ribarica. Smrtno je stradala jedna osoba, a kako se neslužbeno doznaje riječ je o kuharu s broda. Policija je izvijestila da je privela jednu osobu te da se provodi kriminalističko istraživanje. O nesreći se oglasilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Morski.hr koji je sinoć prvi izvijestio o teškoj nesreći kod Murtera ustupio nam je fotografije s mjesta nesreće uz potpis. 

Kako kažu iz Ministarstva, nedugo nakon dojave službenici Lučke kapetanije Šibenik sa ukrcanim djelatnicima Hitne medicinske pomoći Šibenik doplovili su na poziciju pomorske nesreće, južno od otoka Murvenjak, gdje su zatekli oštećenu ribaricu na kojoj je u trenutku nesreće bilo devet članova posade, svi hrvatski državljani, od kojih je jedan, nažalost, smrtno stradao.

VEZANI ČLANCI:

Na motornoj jahti, u trenutku nesreće boravile su četiri osobe, također svi hrvatski državljani, koji su se nakon nesreće evakuirali na drugu brodicu u blizini. Nakon nesreće došlo je do potonuća motorne jahte, a na poziciji nije uočeno onečišćenje mora.

GALERIJA  Sudar jahte i ribarice kod Murtera: Jedna osoba poginula

Sudar jahte i brodice kod Murtera
1/9

"Preliminarnim očevidnim radnjama o uzrocima ove pomorske nesreće utvrđeno je da se sudar ribarice i motorne jahte duljine 12,49 metara, hrvatske zastave dogodio u neposrednoj blizini navedene pozicije, na način da je motorna jahta udarila u desni bok ribarice, pri čemu su na ribarici nastala značajna oštećenja trupa iznad razine mora i značajna oštećenja nadgrađa, ali je ostala u plovnome stanju", izvijestili su iz Ministarstva.

Nakon dovršetka preliminarnog očevida ribarica je spasilačkim brodom šibenske Kapetanije uzeta u tegalj i prevezena u mjesto Podvrške, na otoku Murteru. Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće provodi Lučka kapetanija Šibenik, u suradnji sa policijskim službenicima.

Komentara 5

PR
Prljavci
11:50 18.07.2023.

Meni je zanimljivo kako državni organi imaju fleksibilne kriterije. Lik na carmeetu uleti i teško ozlijedi mladića i privedu ga u istražni zatvor. Četiri lika ubiju čovjeka i nikome ništa.

TM
trade_mark
11:05 18.07.2023.

baš me zanima koje su medicinske poteškoće imala ova četvorica? horvatinčić je izraubao sinkopu tako da to više ne prolazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije