Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudar jahte i ribarice

Detalji teške nesreće kod Murtera: Poginuo kuhar na brodu? Policija privela jednu osobu

Murter: Ribarski brod Mašun koji je sudjelovao u pomorskoj nesre?i
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
18.07.2023.
u 09:31

U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji s predstavnicima Lučke kapetanije u sklopu kojeg je u prostorije policije privedena jedna osoba

Šibenska policija izvijestila je o pomorskoj nesreći koja se sinoć oko 19,35 sati dogodila u Murterskom moru, a u kojoj su sudjelovali motorna jahta i ribarica, a u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. 

U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji s predstavnicima Lučke kapetanije u sklopu kojeg je u prostorije policije privedena jedna osoba. "Po završetku kriminalističkog istraživanja obavijestit ćemo vas o detaljima i utvrđenom, a do tada vas za daljnju komunikaciju upućujem na Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture", poručili su iz policije.

Prema neslužbenim informacijama poginuo je kuhar na brodu.

VEZANI ČLANCI:

"Prema iskazima sudionika, došlo je do sudara između jahte hrvatske zastave i ribarice hrvatske zastave, a u sudaru je smrtno stradala jedna osoba. Trenutno je još uvijek u tijeku ispitivanje i razgovor sa svim sudionicima, tako da ćemo znati detaljnije nakon što bude gotova istraga", rekao je lučki kapetan Ivan Paušić za Hinu kasno navečer.

GALERIJA Ribarski brod Mašun sudjelovao u pomorskoj nesreći

Murter: Ribarski brod Mašun koji je sudjelovao u pomorskoj nesre?i
1/9

 

Poginula osoba je član posade s ribarskog broda. Nekoliko osoba je lakše ozlijeđeno, ali nisu poslani na bolničko liječenje, već im je na licu mjesta pružena prva pomoć, dodao je.

Nesreća se dogodila oko 19,35 sati, dvije nautičke milje jugozapadno od Otoka Murvenjaka, blizu Murtera.

Jahta je nakon sudara potonula, a kočarica je dotegljena u Murter i sad se vrši daljnji razgovori i istraga, rekao je Paušić.

Upitan kada će se jahta izvaditi iz mora, odgovorio je kako se ona nalazi na 80 metara dubine te kako sukladno Pomorskom zakoniku moraju dati nalog vlasniku za uklanjanje.

Uklanjanje će potrajati s obzirom na dubinu jer je riječ o vrlo zahtjevnoj radnji koja zahtijeva specijalnu opremu i ronioce, objasnio je kapetan.

Komentara 4

KR
Krolo
09:27 18.07.2023.

Da nije Horvatinčić opet na raspustu??

TM
trade_mark
10:42 18.07.2023.

hitno zovite sutkinju šupe, čeka ju predmet!!

LE
Levanto
10:52 18.07.2023.

Anima, slazen se s tobom .politicari se neće složiti , jer bi se tribali zamiriti i ribaru i hotelijeru i iznakjmljivaču. S Jadrana će se bižati za 20, 30 godin, jer će nestati života u njemu. Klima, neodgovornost civilizacije. Inače, kad izaden s brodon vanka, vise se straha napatin, nego kad iden autom u grad. Jer, to su veliki,brrzi brodovi koji imajju autopilota i ako ga vidiš, ne znači da on vidi tebe. Udari li,rtav si sigurno, a on će možda čuti udar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije