Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKA DRAMA

Ministarstvo demantiralo Puljka: 'Kuzmanić ne može ostati na čelu grada do izbora, zakon je jasan'

Ivica Puljak i Bojan Ivošević podnijeli ostavke, Split ide na nove izbore
Ivo Cagalj/PIXSELL
01.04.2022.
u 14:18

Dio splitskih vijećnika kazao je da neće dati ostavke i otići na izbore za Gradsko vijeće budući da Ivica Puljak namjerava dati ostavku, a svog drugog zamjenika Antonija Kuzmanića instalirati na čelo grada do održavanja izbora. Time bi se, smatraju nezadovoljni vijećnici, prekršio zakon, a Puljak bi mogao i dalje upravljati gradom i tako sebi olakšati u kampanji. O svemu se za Večernji list očitovalo nadležno ministarstvo.

Politička situacija u Splitu nakon najave ostavki gradonačelnika Ivice Puljka i njegova zamjenika Bojana Ivoševića dodatno se zakomplicirala. Za sada nema dovoljnih 16 ruku za raspuštanje splitskog Gradskog vijeća.

Ostavke su najavili vijećnici Centra, Mosta i NL Branke Ramljak, što nije dovoljno, dok ostali raspuštanje Gradskog vijeća uvjetuju ostavkom drugog Puljkova zamjenika, Antonija Kuzmanića.

Međutim, Puljak je ustrajan u tome da ostavke podnose samo on i Ivošević.

"Kuzmanić neće dati ostavku. On će upravljati Gradom Splitom dok se ne provedu izbori. To je zakonsko, normalno rješenje koje je dobro za Grad. On je izabran od građana i zna kako Grad funkcionira. Mislim da je zakon tu jasan. Meni je malo čudno da je cijeloj političkoj sceni, čak i onima koji su protiv HDZ-a i Keruma, u redu da HDZ stavi nekoga, a ne da Grad vodi netko tko je izabran od građana i zna što se događa u gradu. To pokazuje da nikome u biti nije do izbora. Svi se boje izbora! Junačili su se do prije nekoliko dana da će vrlo rado na izbore, a sad kad je do toga došlo, postalo je jasno da bi ih rado izbjegli", izjavio je Ivica Puljak. 

Ostavku će, kao i Ivošević, predati idući tjedan.

Pitali smo Ministarstvo pravosuđa i uprave hoće li Vlada imenovati povjerenika i ako Kuzmanić ne da ostavku.

"Prema Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, u skladu s člankom 86., povjerenika u jedinici lokalne samouprave može imenovati samo Vlada Republike Hrvatske. Prava i obveze imenovanog povjerenika propisana su člankom 86. i 88. navedenog zakona", odgovorili su.

Komentara 22

RE
RedTree
14:50 01.04.2022.

Ovi ne mogu podnijeti ni ostavku kako treba. Njih 16 na vlasti se ne može sad dogovoriti i surađivati, a kako bi sutra kad bi dobili izbore!? Opet isto, pa treći izbori za 7,8 mjeseci ako ne i prije. A je to.

HR
hrza
15:41 01.04.2022.

Puljak se malo preigrao. Fotelje se teško odriče.

BB
Bruno_Bear1
16:28 01.04.2022.

Što nije postavio svoju dugonosu koja je jedina koja nosi hlaće u trokutu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije