Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IZBORI

Doznajemo! Plenković otpisao Mihanovića, evo tko bi mogao biti HDZ-ov kandidat za Split

PIXSELL
01.04.2022.
u 11:48

Predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović tijekom četvrtka boravio je u Zagrebu, gdje se s vrhom stranke konzultirao o novim izborima u Splitu nakon što su Ivica Puljak i Bojan Ivošević najavili ostavke. Kako doznajemo, Andrej Plenković ne računa na Mihanovića jer mu rejting nezaustavljivo pada zbog afere s doktoratom. Osim toga, u splitskom HDZ-u vlada strahovit kadrovski deficit pa je odlučeno da će se ići na jakog nestranačkog kandidata. U tom smislu splitski HDZ-ovci vode ozbiljne pregovore s dr. sc. Julijem Meštrovićem, uglednim pedijatrom i ravnateljem splitskog KBC-a. Visoki izvor iz HDZ-a to nam je potvrdio i kazao kako se još čeka samo Meštrovićev pristanak. Ovo sugerira da je HDZ nove izbore shvatio ozbiljno. Naime, Meštrović je omiljeni splitski liječnik, širokog obrazovanja koji godinama uspješno vodi kompleksni bolnički sustav. Neopterećen je ideologijom te ima političku i intelektualnu širinu. Jedino on, tvrde HDZ-ovci, može u drugom krugu parirati Ivici Puljku jer bi osvojio glasove desnice, ali i velikog dijela centra.

Komentara 38

DU
Deleted user
12:46 01.04.2022.

Opa, pa kako to da HDZ nema kadrova za Split? Pa u HDZ-u je sva intelektualna krema Hrvatske.

ME
MehutoGonzales
12:47 01.04.2022.

Pfof. Meštrović je čovik ipo. Ali moj stav je i dalje da ni jednom liječniku nije mjesto u političkoj kaljuži jer odmah se prlja tim blatom i nema mu natrag.

TM
trade_mark
11:52 01.04.2022.

a da se jednostavno andrej instalira na sve pozicije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?