Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirao Kindera

Milanović: Ovo je otmica hrvatske države. To je Banožićevo kazneno djelo, a asistirao mu je Jandroković

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.10.2022.
u 14:04

Banožić je potpisao odluku prema kojoj svog pulena Baču iz Sabora, suputnika onog kombija koji je išao iz Splita u Osijek po doktorat, sad ide u ratnu škjolu. Ako se ne povuku, prijavit ćemo ih i osobno ću zabraniti takvim ljudima u prostore vojske", naveo je predsjednik.

Predsjednik Republike Zoran Milanović komentirao je upis HDZ-ovog saborskog zastupnika Ante Bačića u ratnu školu “Ban Josip Jelačić” ocijenivši da je to kazneno djelo jer u ratnoj školi nije mjesto saborskim zastupnicima koji su po definiciji državni dužnosnici. 

“Ako se ne povuku, prijavit ćemo ih i osobno ću zabraniti ulazak takvim ljudima u prostorije Hrvatske vojske. Bit će njegova slika tamo, bez obzira što je član Odbora za obranu. Bit će naređeno i zapovjeđeno da ne može ući u vojarnu, jer to su kriminalci koji krše zakon”, rekao je Milanović u Kastvu.

"Ovo je otmica hrvatske države. Ako se nitko protiv toga neće otvoreno pobuniti, ja to radim godinu dana, a to nije moj posao", nadometnuo je.

Odgovarajući na pitanja novinara o vojnom školovanju saborskog zastupnika Bačića (HDZ), rekao je da je time ministar obrane Mario Banožić još jednom prekršio zakon, a ovoga puta mu je, ustvrdio je, u tom kaznenom djelu asistirao i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. 

“To je kazneno djelo, ne prvo Banožićevo. (...) Zakon kaže, to je škola u koju mogu ići samo službenici. Imamo cijelu piramidu regulative koja određuje što je dužnosnik. Službenik je načelnik, ravnatelj, a saborski zastupnik je par excellence dužnosnik”, rekao je Milanović.

Milanović je rekao i da mu je u petak ravnatelj VSOA-e Ivan Kinder poslao zahtjev za razrješenjem, a da je isto dobio i predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

“Čovjek se ponaša vojnički ipak. Dobio sam njegov osobni dopis, od petka”, rekao je Milanović, koji je postupak razrješenja pokrenuo zbog pronevjere novca u toj agenciji. 

Predsjednik Vlade ranije je najavio kako će razriješiti Kindera, ali i da će novi šef VSOA-e biti imenovan kada se postigne dogovor oko kandidata. 

“Što ćemo sada? Čekati dok HDZ ne iskoordinira koga bi htjeli za ravnatelja VSOA-e i to meni bacili preko tarabe, da potpišem. Može, u paketu s ostalim, sa svim onim što opstruiraju godinu dana”, poručio je Milanović.

VIDEO: Susjed stradalog Zagrepčana u požaru: 'Tragedija je mogla biti i veća da nije pas počeo lajati'

Komentara 22

KL
Klavocin
11:46 03.10.2022.

Dugo je bio mir, medo se probudio i opet budali. Dajte mu ostatke hrane, zime i sna, bit će mira

DU
Deleted user
17:05 02.10.2022.

Kada komsomolci ne razumiju funkciju zapadne "ratne škole" onda nastane ovakav nesporazum. Ne ulazeći u kvalitetu tog predloženog kandidata, Zapadne ratne škole školuju civile da bi mogli razumijeti i kasnije kvalitetnije upravljati sustavima jer na toj razini školovanja izučava see vrhunski menandžment. No to ovi zatucani u bivši sustav često nisu razumljeli, ali Ameri to rade, za razliku nekad, od istoka. No zaostali u razvoju u bivšem sustavu ljevaci, ne znaju da je Putin to prepisivao puno, skoro sve sa zapada i možda već sada i on to radi. Godine 2006, godine američka ratna škola bila je u posjeti RH i u njoj je bilo puno civila i žena, Nadam se da nas ovi komsomolci neće zaustaviti u razvoju.

BI
bijanca
14:56 03.10.2022.

Samo intelektuano zakinuti ,kao Zoki,krenu uvredama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije