Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEĆINOM GLASOVA ODBORA

Novi preokret u slučaju 'Daj pet': Profesorici u Klasičnoj gimnaziji poništena opomena pred otkaz

Zagreb: Klasi?na i XVI. gimnazija u Križani?evoj ulici
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/3
27.09.2022.
u 21:51

Nekoliko dana nakon toga Milanovićevu sinu ocjene iz matematike i latinskog podignute su s četvorke na peticu pa je razred završio s prosjekom 5,0

Članovi školskog odbora u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu na jučerašnjoj su sjednici poništili odluku ravnateljice o opomeni pred otkaz profesorici matematike koja je nakon zaključavanja naknadno povisila ocjenu sinu predsjednika Zorana Milanovića. 

Kako doznaje HRT, poništavanje odluke donesena je većinom glasova članova Odbora. Ranije je ravnateljica tu odluku donijela na prijedlog Prosvjetne insepkcije koja je istraživala nepravilnosti u ovom slučaju, dok je profesorica kazala kako je ocjenu izmijenila nakon pritiska ravnateljice. 

Priča je počela još krajem lipnja, kad je u javnost izišla informacija da je Sanja Musić Milanović e-mailom ravnateljici prigovorila zbog ocjena svog sina i navela niz propusta profesorice iz matematike, poput toga da je učenike na posljednji dan nastave pustila ranije sa sata.

Nekoliko dana nakon toga Milanovićevu sinu ocjene iz matematike i latinskog podignute su s četvorke na peticu pa je razred završio s prosjekom 5,0. Na to je reagirala i Prosvjetna inspekcija koja je utvrdila niz propusta u radu profesorice iz matematike, ali i u radu škole.

U srpnju se priča zakotrljala pa se javila i nastavnica koja je rekla da je ocjenu podigla na zahtjev ravnateljice škole, dok je ravnateljica rekla da je cijeli slučaj postao ispolitiziran.

- Nastavnica je mlada i tek je položila stručni ispit, što znači da još uvijek uči. Propusti koji joj se stavljaju na teret su takvi da bi svaki profesor trebao dobiti opomenu pred otkaz - komentirala je ranije cijeli slučaj i Nada Lovrić, Predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

>> VIDEO NASA ispisala povijest: Letjelica DART uspješno je udarila u asteroid!

Komentara 7

EZ
ezer
22:44 27.09.2022.

Sad je opet na potezu poslodavac i zakonodavac. Najjednostavnije je u ovom slučaju bilo poništiti zaključene ocjene te provesti komisijski ispit kao zaključnu ocjenu.

AD
admzaq
22:40 27.09.2022.

Država slučaj. Živ, živ, živ nitko za ništa nije kriv. Osim bakice koja ne plati odvoz smeća pa odleži kaznu.

KI
kizz1
06:02 28.09.2022.

Kad prva "dama" nazove sve se može, ona je "najpametnija", bez nje se ne znamo ni kruha najesti. 🤮

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije