Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milanović ne želi Matanovića, Hranj ispunjava sve uvjete

Novoizabranom predsjedniku bitno je i da ima “iskustvo u zapovijedanju, ali i da nema nikakvih sumnji da je kandidat na bilo koji način koketirao s politikom jer to ne bi imalo nikakvog smisla”
28. siječnja 2020. u 00:03 4 komentara 16778 prikaza
Robert Hranj
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Inauguracija novoizabranog predsjednika RH Zorana Milanovića bit će održana za 20-ak dana, no posao ne čeka. U tijeku su razgovori između ekipe aktualnog premijera Andreja Plenkovića i Milanovićeva tima oko izbora i imena novog načelnika Glavnog stožera oružanih snaga RH, što je neodložan posao s obzirom na to da sadašnjem načelniku, generalu zbora Mirku Šundovu četverogodišnji mandat istječe krajem veljače, a već 1. ožujka morat će biti imenovan njegov nasljednik.

Prosvjed za klimu Sutra u Večernjem Građani savjesniji od političara: kako se Hrvati bore protiv klimatskih promjena

Već u svojim prvim nastupima nakon izbora za predsjednika države Milanović je govorio o dva predstojeća važna imenovanja, jer za tri mjeseca istječe i mandat ravnatelju SOA-e Danielu Markiću i tu je Milanović odmah bio jasan i kazao kako smatra da je to najprije posao Plenkovića i njegove Vlade, te da čeka da oni predlože novo ime ili produljenje mandata. No, kada je u pitanju imenovanje načelnika Glavnog stožera, Milanović drži da to jest u njegovoj punoj ingerenciji, te da on tu ima “neke svoje ideje”. Ustvrdio je kako sve mora biti kompromis, no kako ta osoba sigurno ne može biti netko tko ne ispunjava cijeli niz egzaktnih uvjeta.

Visoka očekivanja

Večernjem listu tada je iz Milanovićeva kruga potvrđeno da su postavljeni visoki kriteriji, to mora biti osoba s visokom stručnom spremom, poželjno i s magisterijem i doktoratom, koja je bila sudionik Domovinskog rata i koja je završila ratnu školu u zemlji ili inozemstvu, a najbolje u SAD-u. Jedan od kriterija je i da ima i iskustvo rada u Glavnom stožeru OSRH i Ministarstvu obrane, “odnosno da zna način kako radi i Glavni stožer i resorno ministarstvo, te da odlično govori engleski jezik”. Novoizabranom predsjedniku bitno je i da ima “iskustvo u zapovijedanju, ali i da nema nikakvih sumnji da je kandidat na bilo koji način koketirao s politikom jer to ne bi imalo nikakvog smisla”.

Cijeli članak pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> “Njegov otac bio je gardist, nije čudo da mu je sin pilot”

>> Kujundžić prozvao interesne skupine vezane uz PET/CT i informatizaciju

>> Šarec ostavkom otvorio prostor Janši da sastavi desnu vladu

>> Salvinijev poraz na izborima olakšat će rad vladajućima

naslovnica | Autor :

Koronavirus u Italiji/Ilustracija
Nakon povratka iz Italije
Mlada Koprivničanka: ‘Prema meni se odnose kao da imam kugu’
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • Deleted user:

    pocelo je ...milanovic prica prazne price...svaki aktivni hrvatski general ima uvjete za nacelnika stozera hrvatskih oruzanih snaga ..hrvatska vojska upravo je glavni kljuc hrvatske politike..i sprovodi je..problem hrvatske politike je glomazno ministarstvo vanjskih poslova sa mizernim ucincima...predsjednicku funkciju treba redefinirati....itd