Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKO SE OBRUŠIO NA HDZ

Milanović: 'Narod kaže da se riba čisti od repa, ali da smrdi od glave. Ovu ćemo očistiti krećući od glave'

Požega: Zoran Milanović i Mario Banožić na svečanoj prisegi ročnika
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
19.03.2021.
u 15:12

Milanović je kazao i kako većina neće moći izbjeći konačno očitovanje i sud o osobi koju je predložio

Danas je u Saboru grčevitom obranom statusa quo i nedodirljive sudačko pravosudne klike nastavljena Hadezeova opstrukcija promjena u hrvatskom pravosuđu, započeo je oštro predsjednik Zoran Milanović komentirati zaključke današnje sjednice Sabora, na kojoj njegov prijedlog kandidatkinje Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda nije dobio dovoljni broj glasova kako bi se uvrstio na dnevni red.

- Ovoga puta valjalo je legalizirati diktatorski ispad predsjednika Sabora, koji je samovoljno i samovlasno odlučio da prijedlog promjena neće uvrstiti na dnevni red, uzurpirajući pravo da umjesto Sabora on odlučuje o, naglašavam, zakonitosti podnesenog prijedloga. Još jednom, zakonitosti, a ne poslovničkoj usklađenosti. To pravo ima jedino Hrvatski sabor, govori Milanović te nadodaje kako je predsjednika Sabora Gorana Jandrokovića podržala gotovo čitava vladajuća većina, a da su u pomoć, ''zlu ne trebalo, priskočili i jataci''.

- Nitko ne može biti kažnjen za izrečeno stajalište ili glas koji je dao u Saboru. Međutim, za korupciju može. Stoga, pozivam cijelu javnost da pomno prati kakvu će nagradu od vladajućih dobiti ti jataci, njihova rodbina i svi s njima povezani ljudi. Jeftinim zakonskim smicalicama, u suradnji s kumovima iz Ustavnog suda, nadljudskim naporima pokušavaju održati zatečeno stanje, stanje loše i neodrživo. Stanje hadezeovog pravosuđa u kojemu suci arče i banče s ljudima kojima sude, govori.

Danas je u Saboru grčevitom obranom statusa quo i nedodirljive sudačko pravosudne klike nastavljena Hadezeova...

Objavljuje Zoran MilanovićPetak, 19. ožujka 2021.

Milanović je u svojoj objavi na Facebooku kazao i kako većina neće moći izbjeći konačno očitovanje i sud o osobi koju je predložio, profesoricu s Pravnog fakulteta u Zagrebu Zlatu Đurđević, a iza svog prijedloga govori i kako će i dalje stajati.

- Narod kaže da se riba čisti od repa, ali da smrdi od glave. Ovu ćemo očistiti krećući od glave, zaključuje.

Podsjetimo, oštra rasprava oko odabira kandidata za predsjednika Vrhovnog suda se ponovno pokrenula nakon što je na sjednici Sabora izglana odluka Odbora za Ustav kojom se podržao Jandroković koji na dnevni red nije stavio prijedlog predsjednika. Odluka je prihvaćena sa 77 glasova, suzdržano ih je bilo 12, a protiv je glasao 41 zastupnik.

Na odbijanje prijedloga očitovali su se na sjednici i Peđa Grbin te Dalija Orešković, kada su zatražili stanku zbog prijedloga predsjednika, a oboje su kazali kako Jandrokovićevo odbijanje nije bilo korektno.

 - Ja nisam odlučivao o ustavnosti jednog akta - branio se Jandroković i dodao kako mu ne pada na pamet na to činiti. Istaknuo je kako je prijedlog koji je poslao Zoran Milanović nije bio potpun te da ga je poslao na nadopunu.

Pavičić Vukičević kandidatkinja je Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba

Komentara 226

LA
lacertus88
15:27 19.03.2021.

ponavljam, LUSTRACIJA pa da vidimo tko je čiji.

Avatar dmitarXX
dmitarXX
15:31 19.03.2021.

Tvoja glava je u zatvoru, a zove se Perkovic - Mustac.

Avatar salaso
salaso
15:19 19.03.2021.

Ovaj nije smislio ništa pametnije , od toga,nego da gura svog kandidta van legalne procedure.....samo se sramoti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije