Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGLASAN ZAKLJUČAK ODBORA ZA USTAV

Većina u Saboru podržala Jandrokovićevo nestavljanje Milanovićeva prijedloga na dnevni red

Zagreb: Sabor nastavio 6. sjednicu
Goran Stanzl/PIXSELL
19.03.2021.
u 13:09

Sabor je izglasao izmjene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu. Za je glasalo 77 zastupnika, suzdržano je bilo 16, dok je 34 zastupnika bilo protiv.

Hrvatski sabor u petak će u podne glasovati, između ostalog, i hoće li nova pučka pravobraniteljica biti Tena Šimonović Einwalter ili Sandra Hančić.  Saborski zastupnici glasovali su i o odluci Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav kojom se podržao predsjednik Sabora Gordan Jandroković kad nije stavio na dnevni red Sabora prijedlog predsjednika Zorana Milanovića. 

VIDEO: Sjednica Sabora

Tijek događaja:

13:48 -  Tena Šimonović Einwalter nova je pravobraniteljica, objavio je Željko Reiner nakon prebrojavanja. Više pročitajte OVDJE

13:12 - Počinje glasovanje o izboru pučkog branitelja. Ono će biti tajno. Jandroković je najavio kako će Željko Reiner objaviti rezultate tijekom dana. 

13:10 - Zaključak o radu Nadzornog odbora HRT-a prošlo je većinom glasova Hrvatskog Sabora. Za je bilo 76 zastupnika. 

15:52 - Miro Bulj tražio je stanku zbog Zakona o civilnim žrtvama jer ne postoji registar i to bi značilo, prema njemu, da bi agresori ostvarivati pravo. 

Josip Đakić iz HDZ-a tražio je povredu Poslovnika zbog Mire Bulja i Željka Sačića, no kako je on objašnjavao duže nego što je imao vremena za to, dobio je i on opomenu. 

- To mi je čestitka? - upitao je Jandrokovića misleći na to kako mu je danas imendan. Predsjednik Sabora mu je poručio da mu je on već čestitao, no i  da je njegova povreda poslovnika trajala izvan vremena kojeg je imao. 

12:50 -  Donesen je zaključak saborskih tijela o novim izmjenama Zakona o braniteljima. Za je bilo 87 zastupnika. 

12:48 - Sabor je izglasao izmjene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu. Za je glasalo 77 zastupnika, suzdržano je bilo 16, dok je 34 zastupnika bilo protiv. 

12:44 -  Većinom glasova donesen je Zakon o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika. 

12:36 - Vladajuća koalicija predložila je donošenje zaključka o hrvatskom pravosuđu. Izglasan je većinom, nakon čega su uslijedile žestoke kritike Tomislava Tomaševića koji je istaknuo kako nije nužno pojačati ustavnost, već treba više poštivati  Ustav, 

Jandroković je ponovio kako on nije odbio prijedlog, već ga je poslao na dopunu. Pupovac je u replici poručio Tomaševiću kako se treba primiti posla i da nije bitno tko je kakvih odnosa. 

12:30 - Većinom glasova Sabor je izglasao odluku Odbora za Ustav kojom se podržao predsjednik Sabora Jandroković koji na dnevni red nije stavio prijedlog predsjednika Republike Zorana Milanovića.  Odluka je prihvaćena s 77 glasova, suzdržano je bilo 12 zastupnika, a protiv je glasao 41 zastupnik.

12:23 - Peđa Grbin i Dalija Orešković u ime svojih klubova tražili su stanke zbog prijedloga predsjednika Zorana Milanovića o kandidatkinji za predsjednicu Vrhovnog suda.  I Orešković i Grbin su istaknuli da Jandrokovićevo odbijanje prijedloga stavljanja na dnevni red nije bilo korektno. 

- Ja nisam odlučivao o ustavnosti jednog akta - branio se Jandroković i dodao kako mu ne pada na pamet na to činiti. Istaknuo je kako je prijedlog koji je poslao Zoran Milanović nije bio potpun te da ga je poslao na nadopunu.

12:10 -  Na samom početku, predsjednika Sabora Gordan Jandroković čestitao je imendan svim koji slave Sv. Josipa, sveca zaštitnika hrvatskog naroda. Isto tako, čestitao je Dinamu na jučerašnjoj pobjedi nad Tottenhamom. 

 

Komentara 13

AN
Antonio1952
12:51 19.03.2021.

Neznam tko je u pravu samo znam da ni jedan kandidat ne zasluzi to mjesto, o Sesi smo culi dosta poslednjih dana a i kandidatka koja brani udbu ne zasluzuje to mjesto, valda postoji par sposobnih i postenih sudaca.

UU
uhljeb u holdingu
13:12 19.03.2021.

Pa oni su si nekakvi šogori ili tako nekako.

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
12:11 19.03.2021.

Da vidimo hoće li HDZ glasovati za SDP izbor - Šimonovićevu kćer?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije