Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O REAKCIJI HRT-A

Milanović: Koju to moć ja imam, osim javne riječi kojom ukazujem da je HRT postao obiteljsko politički kombinat

Predsjednik RH Zoran Milanović obišao je Sisak
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/3
06.05.2021.
u 18:54

- Ne bojte se, ravnatelji kombinata s Prisavlja, proizvodit ćete ljepšu stvarnost i prokazivat nepodobne sve dok je moć kod Plenkovića jer zato vas ima - poručio je Milanović

Nakon što je HRT reagirao na oštre riječi koje im je uputio predsjednik republike, ponovno se oglasio i sam Zoran Milanović.

"Oglasilo se Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije, zabrinuto i uplašeno mojim riječima, jer me vide kao izravnu prijetnju i, kako pišu, napad s pozicije moći na novinarske slobode i uređivačku politiku javnog medijskog servisa. Koju to moć ja imam, osim javne riječi kojom ukazujem da je HRT postao obiteljsko politički kombinat koji o trošku svih građana servisira HDZ i Plenkovića? Nije to moć, već istina, ona riječ koju HRT-ovi poslušnici redovito izbacuju iz programa po želji uređivačke politike središnjice.

I još se usude zucnuti o novinarskim slobodama, ti isti nepotpisani „ravnatelji“ koji svoje novinare progone po sudovima nakon što su kvalitetne ili potjerali konkurenciji ili ušutkali. Ne bojte se, ravnatelji kombinata s Prisavlja, proizvodit ćete ljepšu stvarnost i prokazivat nepodobne sve dok je moć kod Plenkovića jer zato vas ima", poručio je Milanović putem Facebooka.

Oglasilo se Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije, zabrinuto i uplašeno mojim riječima, jer me vide kao izravnu...

Objavljuje Zoran MilanovićČetvrtak, 6. svibnja 2021.

 

Podsjetimo, Milanović je danas u Splitu novinarki HRT-a, između ostalog, kazao: "Gori ste od Yutela, na Yutelu su bili ljudi koji su vjerovali u glupost, a vi ste korumpirani".

Potom se oglasio i HRT.

"Hrvatska radiotelevizija (HRT) najoštrije osuđuje istup predsjednika Republike Hrvatske danas u Splitu tijekom kojeg je napao novinare HRT-a optužujući ih da su prevaranti i državna sramota. HRT smatra da je ovo neprimjeren govor u javnom prostoru te podsjeća predsjednika RH na odredbe članka 38. Ustava RH o slobodi medija. Nažalost, HRT ne može protumačiti današnje poruke predsjednika RH drukčije nego kao napad s pozicije moći na novinarske slobode i uređivačku politiku javnog medijskog servisa. Izražavamo zabrinutost zbog otvorenog aludiranja da će HRT i njegovi zaposlenici doživjeti sudbinu nekadašnjeg Vjesnika. To je izravna prijetnja javnom medijskom servisu i njegovim zaposlenicima", stoji u priopćenju HRT-a.

 

>> VIDEO Zoran Milanović o Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 45

Avatar mofo
mofo
20:08 06.05.2021.

A nikako da novine pobroje cistke na HRT-u u doba njegovog mandata... Zoka psuje, narod se veseli, to je jedino bitno...

DU
Deleted user
20:32 06.05.2021.

Goran Radman najbolji sef HRT.Trcao Titovu stafetu.

ST
stefj
20:40 06.05.2021.

Eh, kako se sve vraća... Dok je on bio premijer i Josipović predsjednik, HRT je podsjećala na onu pravu partijsku televiziju iz prošlog sustava. Ekipa na TV-u se ponašala ko poslušni pioniri, a vijest nije postojala ako premijer ili predsjednik nisu bili u centru. Cenzura je bila veća nego u vrijeme rata... Tak da neke stvari može pričati, na puno toga može ukazivati, ali prigovarati za nešto što je bilo puno izraženije u njegovo vrijeme stvarno je licemjerno... Pa pobogu, da nije bilo njega i Josipovića, Bujanec nikada ne bi postao popularan novinar...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije