Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomozimo

Maja Đurinjak ima samo 14 godina, a bori se s čak pet bolesti

Maja Đurinjak (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/3
25.10.2012.
u 10:50

– Maji se smiju zbog bolesti u školi. Nazivaju je retardiranom – plače shrvana baka bolesne djevojčice

Punih pet godina Maja Đurinjak iz Petrijevaca pokraj Osijeka bori se s nizom teških dijagnoza. Djevojka od svega 14 godina ima bronhijalnu astmu, dermatitis, smetnje ponašanja zbog hiperaktivnosti, strabizam, ozbiljne gastritične teškoće i teške alergije.

– Jedno se veže na drugo, a počelo je s alergijskim rinitisom– kaže majka Snježana Đurinjak koja je neprestano uz Maju kojoj se astma veže uz živce pa kad se imalo naljuti, ne može disati. Noćima ne spava, zna se probuditi u groznici, halucinira, krvari na nos i ima teške glavobolje.

Pet godina borbe

Inače veselu djevojčicu, učenicu 8. razreda Osnovne škole Petrijevci, muči i niz alergija poput alergije na bagrem, čokoladu, kikiriki i niz drugog.

– Sve je dovelo i do opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Ona dnevno pije i do 12 tableta, a bolest je stigla i do probavnog trakta. Ima gastritis, alergiju na lijekove, zbog bolnih zglobova moramo i k ortopedu, noge su joj tako suhe, puca koža pa prokrvare, a kreme su do 150 kuna – kazuje očajna majka obitelji koja živi od očeve, kreditima opterećene plaće. S obitelji žive i baka i djed, no i oni, financijski iscrpljeni, više ne mogu pomoći. – Automobil stoji s nešto benzina u njemu za hitan slučaj ako moramo do bolnice ili na hitnu – kaže i baka Mira Tomin koja je, tražeći pomoć, pisala ministrima pa i predsjedniku Ivi Josipoviću.

Novčano iscrpljeni

– To je čovjek. Stiglo nam je pismo da ne može pomoći, ali je poslao 1000 kuna pomoći. Kći je pisala Ministarstvu branitelja jer je Majin otac branitelj, ali nemamo pravo na pomoć. Za djevojčicu, smatra majka, dobro bi rješenje bili redoviti razgovori kod dječjeg psihijatra, no nemaju kako plaćati po 300 kuna terapiju. Novca nemaju ni za odlazak do Osijeka, a kamoli do Zagreba na pretrage.

– Maji se smiju zbog bolesti u školi. Nazivaju je retardiranom – plače shrvana baka koja se nada da će se Maji no zdravstveno stanje ipak popraviti. Maja, pak, samo želi normalno se školovati. Lani je zbog bolesti imala čak 170 opravdanih. – Sad sam malo bolje, ali ne znam dokad. Voljela bih biti zdrava – kaže djevojka. Svi koji žele pomoći novac mogu uplatiti na broj računa u Erste banci: Stevo Đurinjak, Ulica Republike 28, Petrijevci, 2402006 - 3206281538.

>>Apsurd! Bivši suprug odveo djecu, majci nitko ne može pomoći

 

Komentara 2

DH
Dante_HR
11:56 25.10.2012.

Ovih dana uplatit ću koliko budem mogao na Majin račun. Međutim, ako Ministarstvo socijalne politike i mladih bude i dalje plesalo kolo oko stvarnih problema ''običnih'' ljudi, a naročito djece, onda nismo spremni ni za ulazak u Otomansko carstvo, a ne u EU. Osobno mislim da Ministrica Opačić ima dovoljno profesionalne i humane volje radikalno promijeniti socijalu, ali dok ne počne smjenjivati okorjele lopove i korumpirane starosjedioce u Centrima za socijalnu skrb, to će i dalje biti najgori javni servis u Hrvatskoj. Od kada je Hrvatska neovisna, do danas nitko još nije ni disciplinski kažnjen u Centrima za socijalnu skrb, dok je socijalna situacija katastrofalna. Dalje tako ne ide.

Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
09:10 26.10.2012.

pa dobro jeli maju ta djeca u Majinom razredu roditelje da im kažu da to nije lijepo,humano,ljudski rugati se nekome tko je bolestan dali ti roditelji ikad popričaju sa svojom djecom i upitaju ih dali su baš oni ti koji se rugaju?strašno i žalosno i jadno ako se ta djeca tako izrugivaju sa ovom djevojčicom ,Majo glavu gore i ignoriraj takve idiote koji ti to kažu !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije