Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI LABURISTI

Lesar: Cilj nam je poraziti divljački kapital

\'UNUTARNJA- 04.09.09., Cakovec, Hrvatska- Dragutin Lesar, saborski zastupnik. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja VLM/Pixsell\'
Vjeran Žganec-Rogulja VLM/Pixsel
01.10.2011.
u 12:00

Hrvatski laburisti kažu da se zalažu za rad, pravednost, istinu, znanje i poštenje.

Hrvatski laburisti nova su stranka, osnovana u veljači 2010. godine, i na parlamentarne izbore izlaze prvi put. Obraćaju se onima koji žive od rada, za napuštanje su neoliberalnog gospodarskog modela koji je, kaže čelnik HL-a Dragutin Lesar, građane doveo u financijsko ropstvo.

Posebno im se zamjerila monetarna politika; smatraju da HNB mora djelovati na pad kamata, rješavati problem zaduženosti stanovništva zbog valutne klauzule te proizvodnom dijelu gospodarstva osigurati pristup jeftinijem kapitalu.

– Želimo osigurati da divljački kapital bude poražen. Obveza je guvernera da radi u interesu države, a ne stranih banaka, naše je pravo kritizirati ga i to činimo – otvoren je bivši sindikalist i odmetnuti haenesovac. Dok ostali najavljuju smanjivanje poreza, javno kaže da će morati uvesti nove, na dobit, intelektualne, a posebno konzultantske usluge te na aktivu banaka. Smatra da je uloga države – intervenirati kad je to potrebno. Tvrdi da nikad ne bi koalirao s HDZ-om ni s "onima oko njega".

Imaju ukupno 4000 članova, od čega je žena38 %.

Ključne riječi

Komentara 6

PT
ptica2
13:33 01.10.2011.

Ne postoji divljački kapital već divljački kapitalizam. Njega treba poraziti. Ne znam zašto stvari ne nazvati svojim imenom.Već prije više od stoljeća postojali su ljudi koji su osmisli sve o kapitalizmu a danas im se niko ne usudi niti ime izgovoriti. Sve ovo u svijetu sva ova kriza posljedica je kapitalizma koji nije u stanju ponuditi adekvatna rješenja.

OB
-obrisani-
16:35 01.10.2011.

upravo to ptica2 kapitalistički sustav je divljački sustav koji jede svoju djecu

SB
sbartolomeo
19:21 01.10.2011.

Bravo Lesar, Stvarno se pokazuje da nemate pojma ni o čemu. Jedino o čemu vodite računa je da se domognete saborskih plaća preko jeftine demagogije. \"Porez na konzultantske usluge\" je trago une Milasove o kili mozga za 2 marke. A mo kao živimo u društvi znanja. Svaka čast, samo će nas novi porezi izvući iz govana. Baš dobro da svuda u okruženju imamo takve primjere dobre prakse, os Slovačke so Srbije i Turske. Svi su nabili poreze i samo zato su među državama s največim rastom gospodarstva, BDP-a i standarda. Ali Vi Lesar, vi to ne možete shvatiti, pa lijepo molim ad ne zagđaujete eter takvim glupostima. Ili si platite konzultanta koji će Vas nešto naučiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije