Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neki bili maskirani

Krš i lom u Bruxellesu: Deseci tisuća na prosvjedu protiv Covid mjera, policija ih tjerala suzavcem

Foto: JOHANNA GERON/REUTERS/PIXSELL
1/9
21.11.2021.
u 19:11

Prosvjedna povorka je krenula mirno, ali je policija zatim upotrijebila vodene topove i suzavac protiv skupine koja ih je gađala svakojakim predmetima

Sukobi su izbili u nedjelju na prosvjedima protiv novih covid mjera u Bruxellesu, gdje su se po procjeni policije okupili desetci tisuća ljudi.

Prosvjedna povorka je krenula mirno, ali je policija zatim upotrijebila vodene topove i suzavac protiv skupine koja ih je gađala svakojakim predmetima, izvijestio je fotograf AFP-a.

Tijekom sukoba neki su prosvjednici bili maskirani i nosili su flamanske zastave. Izravan sukob s interventnim snagama dogodio se blizu četvrti u kojoj su europske ustanove i vlada u Bruxellesu. Oko 35.000 ljudi, po procjeni policije, sudjelovalo je u prosvjednoj povorci protiv novih covid mjera koje je vlada obznanila u srijedu.

Police forces stand guard as people protest against coronavirus disease (COVID-19) measures near the European Commission in Brussels, Belgium November 21, 2021. REUTERS/Johanna Geron
Foto: JOHANNA GERON

Sudionici prosvjeda održanog pod geslom "Zajedno za slobodu", uglavnom su kritizirali odluku vlasti o zabrani ulaska necijepljenih u mjesta kao što su restorani i barovi.

Belgija, koja je u srijedu uvela opću obvezu nošenja maske, želi uvesti i obvezan rad od kuće za zanimanja koja to omogućuju kako bi se suzbilo naglo širenje epidemije u zemlji. Ta zemlja gdje je ovog tjedna u prosjeku prijavljeno gotovo 10.300 novozaraženih na dan, ima dinamiku širenja virusa kakva nije zabilježena godinu dana.

Zemlja ima stopu hospitalizacije kakva je zadnji puta bila u svibnju, što znači da je u bolnicama više od 2000 pacijenata, među kojima više od 25 posto na intenzivnom liječenju.

Ključne riječi

Komentara 26

NO
nonofur
19:29 21.11.2021.

na citavom zapadu iste lazi, iste represalije, iste prijetnje! ali narodi se bude polako, oci se otvaraju. ne moze se u danasnje vrijeme bas sve zataskati, nemaju oni jos potpunu kontrolu nad nama. trebace tribunal kao u nürnberg za svee lazljive politicare

OV
ovcalila
19:38 21.11.2021.

eto plenki ni u tvom Bruxsellesu nije po stožeru, a kud sad misliš zbrisati nakon pada HDZ_a

DU
Deleted user
19:38 21.11.2021.

Neće ovo izaći na dobro. Ne može se narod uvjeravati u jedno pa ispadne da nije tako nego je čak i obrnuto, prisile prema narodu ovakve, onakve, cenzura... Uz zarazu virusom, pojavila se i zaraza administracijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije