Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'to je pozitivan izbor'

Britanski ministar zdravstva: Nećemo razmatrati obavezno cijepljenje

Sajid Javid
Reuters/Pixsell
21.11.2021.
u 18:04

Rekao je da Zajednički odbor za cijepljenje i imunizaciju (JCVI) razmatra mogućnost dodatne doze za sve odrasle, o čemu se razgovaralo i prošli tjedan.

Obavezno cijepljenje protiv koronavirusa nije nešto što će britanska vlada ikad razmatrati, rekao je u nedjelju ministar zdravstva Sajid Javid.

Njegovi komentari dolaze u vrijeme kad su diljem Europe prosvjednici izišli na ulice protiveći se strožim restrikcijama uslijed porasta broja zaraženih.

Austrija je najavila planove obaveznog cijepljenja dok se zemlja nosi s nižom procijepljenošću. Samo dvije trećine njihove populacije su dosad cijepljene te je vlada rekla da će cijepljenje biti obavezno od 1. veljače.

Javid je rekao da je Britanija "sretna" što ima manje oklijevanja po pitanju cijepljenja od drugih zemalja.

Govoreći u BBC-jevoj emisiji "Andrew Marr Show", rekao je: "Na Austriji je, i drugim zemljama, da odluče što trebaju napraviti. Sretni smo što u ovoj zemlji, iako imamo oklijevanja po pitanju cijepljenja, to je manje nego što viđamo na drugim mjestima."

Dodao je: "Samo razmišljam praktično, uzimanje cjepiva trebalo bi biti pozitivan izbor. Ako ljudi oklijevaju, trebamo raditi s njima i ohrabriti ih. U smislu obaveznog cijepljenja za opću populaciju, mislim da to nije nešto što ikad trebamo razmatrati."

Vlada je rekla da do 1. travnja zdravstveni radnici na prvoj crti i preostali radnici u sustavu socijalne skrbi moraju primiti obje doze cjepiva. U međuvremenu, Javid je rekao da su trenutni fokus programa za cijepljenje dodatne doze cjepiva - koje su proširene na ljude iznad 40 godina - te druga doza cjepiva za šesnaestogodišnjake i sedamnaestogodišnjake.

Rekao je da Zajednički odbor za cijepljenje i imunizaciju (JCVI) razmatra mogućnost dodatne doze za sve odrasle, o čemu se razgovaralo i prošli tjedan. 

Komentara 3

XA
xaron
21:48 21.11.2021.

Evo ovaj Javid je dao izjavu o epidemiji, znači da je neki expert. Na ovaj poloźaj je došao prije mjesec dana kao zamjena minstru koji je pao u sex aferi. Javid je prije bio ministar unutrašnjih poslova , što je još jedan dokaz da je expert iz oblasti zdravstva.

Avatar Viktor999
Viktor999
20:26 21.11.2021.

Svaka čast britancima i kapa do poda što su izašli iz ove umjetne tvorevine zvane EU; VB su uvijek vodili pametni ljudi, nije ni čudo što su nekada imali carstvo u kojem sunce nikada nije zalazilo dok zemlje kao RH koju već godinama na žalost vode ili potpuni amateri i nesposobnjakovići ili tuđi poslušnici i potrčkala neće nikada na zelenu granu; jedini pravi državnik kojeg je RH imala od svoga osnutka je dr. Franjo Tuđman, sve ovo što je vladalo i vlada poslije njega ne zaslužuje ništa osim prezira a sada slobodno brišite post.

KE
keckin37
18:33 21.11.2021.

Hvala Bogu. Nisu svi nacisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije