Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNA OBJAVA U KINI

Ismijavali stanje u Indiji: 'Do koje razine ovo predstavlja mentalitet mladih u Komunističkoj partiji?'

Mass cremation of coronavirus disease (COVID-19) victims at a crematorium in New Delhi
Foto: ADNAN ABIDI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
02.05.2021.
u 18:19

Stranica inače ima više milijuna pratitelja te se koristi u svrhu tzv. 'mikrobloganja' u državi, no originalno ju posjeduje Kineska Komunistička partija

Facebook stranica povezana s Kineskom komunističkom partijom izazivala je veliko zaprepaštenje u javnosti kada su objavili fotografiju na kojoj ismijavaju situaciju s pandemijom u Indiji, dan nakon što je kineska vlada najavila svoju pomoć ovoj državi jako pogođenoj koronavirusom.  

Na stranici Weibo u subotu poslijepodne objavljene su dvije fotografije - na prvoj je prikazano lansiranje raketa u Kini, a na drugoj kremacija tijela u Indiji. Uz to, objava je bila popraćena naslovom 'Paljenje vatre u Kini vs paljenje vatre u Indiji', prenosi BBC.

Ubrzo nakon objava je obrisana sa stranice, no komentari ogorčenih korisnika poveli su raspravu i na drugim društvenim mrežama. 

- Manjak empatije je jednostavno nevjerojatan. Vode li neki mladi birokrati ovaj račun? Zanima me samo do koje razine ova objava predstavlja mentalitet mlade generacije u Komunističkoj partiji, komentirala je na Twitteru poznata kineska istraživačka novinarka Yaqiu Wang.

Stranica inače ima više milijuna pratitelja te se koristi u svrhu tzv. 'mikrobloganja' u državi, no originalno ju posjeduje Kineska Komunistička partija. 

U petak je kineski predsjednik Xi Jingping poslao poruku potpore indijskom premijeru Narendra Modi, a najavio je i dodatnu pomoć i suradnju s ovom državom koja trenutno svakoga dana broji preko 350.000 novozaraženih te preko tri tisuće preminulih pacijenata. 

Indijska vlada još se nije očitovala o ovoj objavi. 

 

VIDEO: Bijesni navijači Manchester Uniteda upali na Old Trafford


 
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar ..SHEDOW..
..SHEDOW..
09:38 03.05.2021.

Ismijavaju se jadni mediji koji šire lažne vijesti jer u Indiji svakodnevno več tisuću ili više godina spoaljuju na tisuće mrtvih, to je njihov vjerski običaj, tradicija, kao na zapadu kremiranje, tamo je ovo njihova inačica koju mediji koriste za lažnu propagandu. Isto tako siromasi spavaju posvuda po ulici i onda ih se slika i proglašava mrtvima koji leže po ulici. Dakle svaki DNOVINAR je sprdnja što se tako nisko spušta u ovim lažima. POŠTO OBRAZ?

XA
xaron
22:15 02.05.2021.

Nema iznenadjenja za one koji poznaju Kineze.

SI
sisavac
06:12 03.05.2021.

Modi je izgubio izbore u najbitnijoj saveznoj državi. Priča je gotova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije