Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozvao vladajuće

Karamarko o Perkoviću: Pokazali smo da je Hrvatska pravna država

Tomislav Karamarko
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
22.01.2014.
u 14:31

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko za odluku Vrhovnog suda u slučaju Perković naglasio je da smo u pokušaju politike da upravlja pravosuđem pokazali da je Hrvatska pravna država, a prozvao je vladajuće zbog "neviđenog pritiska koji nas vraća u socijalizam".

Različite odluke županijskih sudova u Zagrebu i Velikoj Gorici, u kojima jedan sud odobrava predaju Josipa Perkovića Njemačkoj, a drugi ne odobrava isti zahtjev za Zdravka Mustača, nije ništa čudno i ne govori da je hrvatsko pravosuđe loše, smatra ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

- Ovaj zakon se tek počeo primjenjivati. U svakoj zemlji kad krene postoje neusklađenja, s vremenom se stvari usklađuju, postoje mehanizmi za usklađivanje sudske prakse - rekao je ministar i dodao da se nikada ne smije gledati samo jedan ili dva primjera, nego da treba stvari gledati kroz duži vremenski period. Ovo su početne boljke koje poznaje svako pravosuđe, smatra Miljenić. Normalno je, kaže, da kad se uvodi nešto novo postoje različiti pogledi i tumačenja, ali da nakon donošenja više odluka dolazi do njihovog usklađenja i onda se dobije ujednačena praksa.  

Karamarko: Pokazali smo da je Hrvatska pravna država

- Ovo ne govori da je hrvatsko pravosuđe loše, upravo suprotno, govori da postupa po svom tumačenju savjesti i s vremenom sve će se ujednačiti - rekao je Miljenić. Šef HDZ-a Tomislav Karamarko za odluku Vrhovnog suda u slučaju Perković naglasio je da smo u pokušaju politike da upravlja pravosuđem pokazali da je Hrvatska pravna država, a prozvao je vladajuće zbog "neviđenog pritiska koji nas vraća u socijalizam". 

- Ne mogu prejudicirati odluku Ustavnog suda, nadam se da će i ona biti na liniji pravde - rekao je Karamarko i dodao kako ćemo sigurno i ove godine slušati priče svjetonazorskog, ideološkog i političkog karaktera kako bi se sakrile priče o gospodarskom neuspjehu Vlade.

>> Pročitajte što piše u ustavnoj tužbi u slučaju Perković!

>> Perković će Njemačkoj biti predan na zagrebačkom aerodromu

>> Osude li ga u Njemačkoj, u zatvor će u Hrvatsku

Komentara 24

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
15:41 22.01.2014.

Da smo pravna država takovih kao ti Karamarko ne bi bilo u politici i javnosti ! Čistili bi klozete po Jadranu !

Avatar zabadalo5
zabadalo5
14:49 22.01.2014.

Unatoč velikog pritiska vladajućih, pravosuđe je reklo svoje. Sramotno je što su vladajući radili! I što nam svakodnevno rade! U svakom pitanju, pravosuđu, gospodarstvu, svemu, nisu dostojni ni sposobni za ulogu koju obavljaju! Vrijeme je za promjene!

LI
livoguza2
15:26 22.01.2014.

Dok je Milanovića i Karamarka, SDP-a i HDZ-a, Hrvatska nikada ne će biti pravna država. Karamarku je normalno da se državno odvjetništvo žali na dobijeni, a ne na izgubljeni spor u kojem je zastupalo njemačko državno odvjetništvo. Ne čini mumu se da je Visoki izvor izravno utjecao na Županijski sud u Velikoj Gorici,a na onaj u Zagrebu nije mogao jer je odluku već bio donio. Ima li ovakvo nešto igdje u svijetu? Žališ se gdje dobivaš, a ne gdje gubiš. Svašta u hrvatskoj pravnoj državi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije