Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja

Kanadi poziv za zemlju partnera Zagrebačkog velesajma 2011.

kosor-harper (1)
Davor Puklavec/Pixsell
08.05.2010.
u 19:01

Jadranka Kosor i kolega
joj Stephen Harper potpisali su Memorandum o mobilnosti mladih. Harper se sastao i sa predsjednikom Josipovićem.

– Odnosi Hrvatske i Kanade, desetog najvećeg svjetskog gospodarstva, koje se othrvalo ekonomskoj krizi, na vrhuncu su – istaknuto je na danasšnjem sastanku kanadskog premijere Stephena Harpera i hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u Zagrebu.

Dvodnevni posjet kanadskog premijera s posebnim su zanimanjem pratili poduzetnici, povratnici iz Kanade, države u kojoj živi 250 tisuća Hrvata, “najjačeg mosta između dvije države”.

Dvojica njih, Gordon Šamija i Denis Rukavina, dočekali su premijera Harpera na Markovu trgu odjeveni u dresove hokejaške momčadi, i istaknuli da je poticaj odnosima između dviju država dalo ukidanje viza, ali i Memorandum o mobilnosti mladih, koji su premijerka J. Kosor i kolega joj Harper potpisali u petak.

– To znači da ću moći dovesti kanadske inženjere u Hrvatsku i slati hrvatske u Kanadu, kako bi razmijenili iskustva i učili – rekao je Šamija iz tvrtke Axium Europa, specijalizirane za robotiku. Prvi posjet nekog kanadskog premijera bio je obostrano koristan – Harper je ponovio potporu euratlantskim integracijama Hrvatske, a premijerka je pozvala kanadske ulagače, uputila poziv da Kanada bude zemlja partner Zagrebačkog velesajma 2011. i najavila snažnu potporu kanadskoj kandidaturi za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN-a.

Komentara 2

OB
-obrisani-
23:17 08.05.2010.

Hej jaca, jesi li zatrazila autogram?

SR
SREBOTNIK
22:03 09.05.2010.

Dear Premier Harper! I am right now in your beautiful Canada! After Montreal, I am visiting my www.unb.ca where I did master degree. Please please, give me political azil, as I will be arrested by HDZ police!! Poslao sam danas i dopis Premijerki Kosor. Kad joj poslao, iz Iloka, odgovorila mi! Sutra se navršava 2 godine kako sam nezaposlen! Uz magisterij iz Kanade!! U teškoj prevari ministra Kaljmete, sudjelovale i 3 sutkinje! Poznata Ivana Kršul ( sudila za Linića, protiv Vesne Balenović, za Pašalića, protiv VEČERNJI, protiv Latinice, protiv Matije Babića, za Miomira Žužula, a sada sudi Pukanićevim ubojicama gdje izbacila one SMSove?), a koja me oslobdoila svih 6 optužbi na Službeničkom sudu, u Maksimirskoj 63, a onda sazvala ročište sama sa sobom, i dala mi UVJETNI OTKAZ, jer nisam htio prevesti sa slovenskoga jezika?? Ljudi, je li to moguće?? Pravilnik o hrupu zrakoplovov??? Pa sutkinja Marija Kriletić, stavlja si i mag., najpokvarenija od svih. Ta je sve slagala u presudi!! Zapravo USUDI!! Obadvije su napredovale, kako su me likvidirale. Marija Kriletić postala Zamjenica Predsjendika, najgoreg CRO suda, Upravni Sud, a Ivana Kršul skočila s općinskoga na Županijski, gdje dobila predmet Ivo Pukanić! Treća stukinja, odana HDZ-u, Sandra Pipunić sve koordinirala!! Ne želim se vratiti u Hrvatsku, gdje me proganja Đurđa Adlešič, Dražen Breglec, a sada i Darinko Kosor!! BANDA iz HSLS-a, koja za saborska mjesta, te svoju vlast, prodaje HDZu i gaće!! ŽELIM OSTATI U KANADI!! Vidi zpadjenbloger da ne lažem!! Premier Harper \'\' Please, please, I want to stay in Canada!! My life is in danger in Croatia!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije