Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA DONESENA U VRHU STRANKE

Jurković otpao, poznato s kojim kandidatom HDZ ide na župana Darka Milinovića

20.02.2021.
u 19:58

Jurković: To je logična odluka jer je Ernest Petry u vodstvu organizacije. Oni koji preuzimaju vođenje, preuzimaju i odgovornost

Kandidat HDZ-a za ličko-senjskog župana bit će Ernest Petry. Iako Županijski odbor HDZ-a još nije formalno potvrdio tu odluku, ona je, doznajemo neslužbeno, već donesena u vrhu stranke.

Ovakav razvoj događaja poprilično je iznenađenje s obzirom na to da je do jučer kao favorit za HDZ-ova kandidata na izborima u svibnju glasio Dražen Jurković. HDZ u Lici dugo je tražio kandidata koji bi se mogao suprotstaviti županu Darku Milinoviću. U tu je svrhu za potrebe stranke napravljena i anketa koja je pokazala da među više potencijalnih kandidata najbolje kotira Dražen Jurković.

U županijskoj organizaciji nakon toga se ozbiljno razmatrala Jurkovićeva kandidatura, a podupirao ju je, navodno, i prvi ličko-senjski HDZ-ovac Marijan Kustić. Početkom tjedna, Jurkovićevo ime u anketu među biračima u ovoj županiji početkom tjedna uvrstila je i agencija Promocija plus, a rezultati su pokazali kako uživa potporu 20 posto birača i ulazi u drugi izborni krug sa županom Milinovićem.

U županijskom HDZ-u, međutim, jučer su nam objašnjavali kako Petryeva potencijala kandidatura ne bi bila nikakav poseban zaokret. Tvrde kako je cijelo vrijeme u igri više kandidata te kako će Županijski odbor o svemu odlučiti tek u ponedjeljak. U međuvremenu, stranački su kuloari podsjećali kako je Petry poznat po čestom mijenjanju strana budući da je iz HDZ-a izišao početkom 2000-ih i otišao Hrvatski blok, a zatim u HNS, da bi se na prošlim lokalnim izborima pojavio kao nezavisni kandidat na listi Bure promjena, premda je tada još bio član HNS-a.

Na kraju se vratio u HDZ, u kojem je nedavno izabran za tajnika Županijske organizacije. U vodstvu organizacije, međutim, smatraju da mijenjanje stranaka Petryu ne bi trebalo stvarati probleme jer su, kažu, drugi bili u Savezu komunista pa se kandidiraju. U činjenici da bi Petry mogao u utrku za župana ništa sporno ne vidi ni Dražen Jurković.

– To je logična odluka jer je Petry u vodstvu organizacije. Smatram da je normalno da oni koji su preuzeli vođenje stranke preuzmu i odgovornost na lokalnim izborima. Naravno, iz te odluke proizlazi i odgovornost za izborni rezultat – rekao nam je Jurković.

Video - Darko Milinović: Iz HDZ-a će izaći 300-400 članova i priključiti se našoj stranci

Komentara 13

ČR
črnamatizemla
20:25 20.02.2021.

O, u ovoj uzbornoj sezoni važno je zvati se Ernest.

JW
Jim West
20:56 20.02.2021.

Milinović je bio lički grof dok je bio u HDZ-u. Onda je HDZ srušio proračun, izazvao nove izbore i pobijedio. HDZ osvaja Liku i da im je kandidat čimpanza.

BI
bikica7
20:23 20.02.2021.

Od Pašalića do HNS-a pa do HDZ-a, lipo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije