Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURBULENCIJE

Političke igre u Čakovcu: Ravnatelj bolnice izišao iz HDZ-a koji ga već dugo želi smijeniti

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
18.02.2021.
u 13:54

Odbor za zdravstvo izrazio je zabrinutost stanjem u bolnici na svim razinama, od financijske do stručne, kao i narušenim međuljudskim odnosima

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec doc. dr. sc. Tomislav Noviščak, bivši kandidat te stranke za gradonačelnika Čakovca, izašao je u utorak iz HDZ-a.

- Nakon mnogo godina članstva, ovakvu odluku nije bilo lako donijeti, no prevagnulo je moje ogromno neslaganje s načinom na koji djeluje županijski HDZ i kako se vodi županijska politika stranke - naveo je kao razlog. Zanimljivo je da je HDZ u nekoliko navrata u posljednjih gotovo godinu dana tražio njegovu smjenu s ravnateljske dužnosti jer nisu zadovoljni kako vodi bolnicu s oko 900 zaposlenih. Posljednji put to su učinili na sjednici Županijske skupštine prije tjedan dana, kad je Skupština prihvatila zaključak Odbora za zdravstvo kojim se traži razrješenje dužnosti ravnatelja Novinščaka i predsjednice Upravnog vijeća bolnice dr. sc. Sonje Tošić-Grlač. 

Odbor za zdravstvo izrazio je zabrinutost stanjem u bolnici, na svim razinama, od financijske do stručne, kao i narušenim međuljudskim odnosima. No, kako Skupština nema ovlasti rušiti ravnatelja, Novinščak je ostao na položaju. U HDZ-u, čiji je vijećnik Goran Kozjak na čelu Odbora za zdravstvo, uz podršku vijećnika HDS-a, kao jedan od problema u bolnici naveli su i odlazak desetak uglednih liječnika u druge zdravstvene ustanove.

- U bolnici se zapošljavaju osobe u administrativnom sektoru, dok kronično nedostaju medicinske sestre, njih najmanje 60. Godišnje se troši gotovo 800.000 kuna na privatnu pravnu tvrtku, dok sama bolnica zapošljava četiri pravnika - nabrajaju u HDZ-u koji od osnivača, dakle Međimurske županije, traže da smjeni ravnatelja prema odluci većine u Skupštini. Ravnatelj je jučer izvijestio da je izašao iz HDZ-a.

- Zlonamjerni i neargumentirani napadi rukovodstva i dijela županijskog HDZ-a na mene osobno, ali i na instituciju koju vodim, koji već više od godinu dana šire dezinformacije, negativizam i ulijevaju nesigurnost i nepovjerenje građana u bolnicu, meni su potpuno neprihvatljivi i za svaku osudu. Dodatno, rječnik i slika kakvom se neprekidno u javnosti prezentira dio županijskih vijećnika i rukovodstva stranke s govorom potpunih neistina, negativizma i gorčine, povremeno s elementima prostakluka, nekolegijalnosti, kao i jedno sustavno ponižavanje svih napora, ali i ugleda i časti bolnice, čine ovakvu moju odluku anticipiranom i jedinom razumnom - naveo je i dodao da se s nacionalne razine prema bolnici vodi pozitivna politika, a jedan od primjera je to što je nakon više od 20 godina bolnici povećan limit.

- Kao bivši predsjednik gradske organizacije HDZ-a i kandidat stranke za gradonačelnika Čakovca 2013. godine i kao sad već bivši član stranke, još jednom oštro osuđujem udruženu organiziranu hajku vodstva županijskog HDZ-a na mene osobno kao i na našu bolnicu i njene djelatnike, koja ima za cilj jedno javno, kontinuirano diskreditiranje svih napora i uspjeha, ali i ugleda i časti djelatnika i bolnice - napominje Novinščak koji uživa podršku nezavisnog župana Matije Posavca, ali ne i SDP-a. U "političkoj bitci za bolnicu" aktivno, naime, sudjeluje i županijski SDP koji je također tražio ravnateljevu ostavku.

 

Komentara 7

DU
Deleted user
14:18 18.02.2021.

Slično se događa po cijeloj Hrvatskoj ne samo u zdravstvu.HDZ-ov kadar slićno se ponaša u svim županijama bez obzira tko je na vlasti u županiji.Novac se krčmi po već uhodanim sistemima od namještanja natječaja,nabave pa do rođačkog uhljebljivanja.Što je poražavajućee ako se dokaže krivnja nikom se ništa neće dogoditi jer zna se oni su pod zaštitom.

SA
SamoIstina
14:20 18.02.2021.

Ulica je dvosmjerna, rezultat uvijek isti, ostaju na funkcijama, ako ne ide kao HDZ-ovac ide kao SDP-ovac, ako niti tako, tu je uvijek rezerva HNS, Posavec ili najveći neimar Čačić. Bez brige doc. biti će sve u redu!

VI
vidum
18:52 18.02.2021.

Kad ga HDZ ne želi, možda i nije tako loš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije