Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrdio na Twitteru

Julian Assange natjecat će se za mjesto u australskom Senatu

Julian Assange
Press Association/PIXSELL
30.01.2013.
u 11:04

Možemo birati između dvije stranke koje u zastupničkom domu služe interesima SAD-a. Stoga će dolazak Assangea biti sjajan, kazala je majka najpoznatijeg zviždača Christine Assange

Julian Assange najavio je da će se kandidirati na parlamentarnim izborima u Australiji te pokušati izboriti zastupničko mjesto u Senatu. Potvrdio je to WikiLeaks na twitter-profilu i to svega nekoliko sati nakon što je australska premijerka Julia Gillard obznanila da će se izbori održati 14. rujna ove godine.

Tviteraše je oduševila reakcija Assangeove Christine majke koja je, javlja The Age, procijenila da će joj sin ''biti izuzetan''.

- Možemo birati između dvije stranke koje u zastupničkom domu služe interesima SAD-a. Stoga će dolazak Assangea biti sjajan - kazala je Christine Assange.

Osnivač WikiLeaksa, koji je rođen u australskom Queenslandu, prošlog je mjeseca otkrio političke ambicije u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu kada je najavio osnivanje ''WikiLeaks stranke''.

U njemu se, da bi zbog optužbe za silovanje izbjegao izručenje Švedskoj, nalazi od lipnja 2012. godine. Assange strahuje da bi ga u slučaju izručenja Skandinavci izručili SAD-u koji bi ga zbog objave tajnih podataka mogao osuditi na smrt.

>>Julian Assange osniva stranku i kandidira se za parlament

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije