Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razočaran rezultatima

Josipović: Nadam da ovo neće dovesti do novih podjela u društvu

ivo josipović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
01.12.2013.
u 21:33

Premda je referendum završio tako da se u Ustav unosi definicija braka, predsjednik je rekao da se nada kako će sada svi biti za to da se donese zakon koji će regulirati prava istospolnih zajednica.

Predsjednik Republike Ivo Josipović za Hrvatsku televiziju rekao je da nije iznenađen, ali je razočaran rezultatima referenduma po kojem će se u Ustav ugraditi da je brak životna zajednica muškarca i žene. Naveo je i kako se nada da to neće dovesti do novih podjela u društvu i daljnje politike diskriminacije.

Premda je referendum završio tako da se u Ustav unosi definicija braka, predsjednik je rekao da se nada kako će sada svi biti za to da se donese zakon koji će regulirati prava istospolnih zajednica.

Uz naglašavanje da treba provesti volju građana izraženu na referendumu Jospović je spomenuo kako je šteta što se nije ocijenila ustavnost sadržaja referendumskog pitanja.

Govoreći o političkom momentu cijele referendumske inicijative koji je za cilj imao destabilizaciju vlasti, predsjednik je kazao da je on sigurno prisutan, da je to i legitimno, ali treba znati tko iza njega stoji.

O referendumu o ćirilici predsjednik Josipović kaže da vjeruje kako će Ustavni sud o tome imati svoje mišljenje.

Komentara 31

Avatar MaliHrvat
MaliHrvat
21:55 01.12.2013.

Vukovar je bio početak kraja srpske agresije, mislim da se povijest ponovila. U strahu su velike oči.

Avatar Aristarh
Aristarh
21:53 01.12.2013.

Nakon Vukovara i predsjednik i vlada su se našli suprotno od volje večine građana Hrvatske.

KO
Kora
21:52 01.12.2013.

Podjele tek počinju. Bit će svašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije