Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti ZA i PROTIV

Josipović: Nadam da ovo neće dovesti do novih podjela u društvu

Premda je referendum završio tako da se u Ustav unosi definicija braka, predsjednik je rekao da se nada kako će sada svi biti za to da se donese zakon koji će regulirati prava istospolnih zajednica.
01. prosinca 2013. u 21:33 31 komentara 3505 prikaza
ivo josipović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednik Republike Ivo Josipović za Hrvatsku televiziju rekao je da nije iznenađen, ali je razočaran rezultatima referenduma po kojem će se u Ustav ugraditi da je brak životna zajednica muškarca i žene. Naveo je i kako se nada da to neće dovesti do novih podjela u društvu i daljnje politike diskriminacije.

Premda je referendum završio tako da se u Ustav unosi definicija braka, predsjednik je rekao da se nada kako će sada svi biti za to da se donese zakon koji će regulirati prava istospolnih zajednica.

Stožer protiv Stožer protiv: 'Kako ćete sada opravdati 50 mil. kuna koje ste ukrali građanima?' '31.08.2013., Karlovac - Sjednica Glavnog stana HSP-a dr. Ante Starcevic. Predsjednica stranke Ruza Tomasic. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL' reakcije političara Ruža Tomašić: Očekivala sam ovaj rezultat. Narod je rekao svoje

Uz naglašavanje da treba provesti volju građana izraženu na referendumu Jospović je spomenuo kako je šteta što se nije ocijenila ustavnost sadržaja referendumskog pitanja.

Govoreći o političkom momentu cijele referendumske inicijative koji je za cilj imao destabilizaciju vlasti, predsjednik je kazao da je on sigurno prisutan, da je to i legitimno, ali treba znati tko iza njega stoji.

O referendumu o ćirilici predsjednik Josipović kaže da vjeruje kako će Ustavni sud o tome imati svoje mišljenje.

STRANCI U HRVATSKOJ
Claire Sangster Jokić: Kod Hrvata mi se sviđa zajedništvo, a ovdje imam bolji život nego što bih imala u Kanadi
Gorenje
Održavanje rublja
Mirisali su majice ispitanika nakon sat vremena intenzivnog treninga: Majice zapečatili u plastične vrećice kako miris ne bi isplahnuo
 • Avatar MaliHrvat
  MaliHrvat:

  Vukovar je bio početak kraja srpske agresije, mislim da se povijest ponovila. U strahu su velike oči.

 • Avatar Aristarh
  Aristarh:

  Nakon Vukovara i predsjednik i vlada su se našli suprotno od volje večine građana Hrvatske.

 • Kora:

  Podjele tek počinju. Bit će svašta.