Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ime obitelji

Željka Markić: Planiram ostati aktivna u ovoj inicijativi

u ime
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/6
05.12.2013.
u 12:03

– Upitana je li točno da ima političkih ambicija i da bi mogla biti kandidatkinja Tomislava Karamarka za budući sastav EU parlamenta, Markić je prvo pitala odakle nam ta informacija, a potom uzvratila kako nevjerodostojne izvore i informacije ne komentira.

Nakon što su mediji bojkotirali prvu press konferenciju građanske inicijative "U ime obitelji" nakon referenduma, inicijativa je danas održala drugu konferenciju za novinare i predstavnici inicijative su tamo izrazili zahvalnost svim svojim volonterima i promatračima te građanima koji su glasovali za promjenu ustava. Anamarija Matković iz inicijative navela je da je više od 6300 volontera i promatrača inicijative zadovoljno tijekom održavanja referenduma, no da sa ipak uočeni neki propusti, poput odnosa prema invalidima i teško bolesnim osobama od kojih nekima nije bilo omogućeno glasovanje, slaba informiranost o promjeni izbornih mjesta.

Neki su promatrači ipak imali problema na biračkim mjestima jer su negdje bili izloženi neugodnim komentarima članova birališnih mjesta, a posebno je istaknuto da su hrvatski građani u BiH, njih oko 250.000 s pravom glasa diskriminirani u odnosu na građane u Hrvatskoj jer su glasovati mogli na samo četiri biračka mjesta.

Jedna od čelnica inicijative Željka Markić zahvalila je svima koji su glasovali "za" i time omogućili da u Ustav uđe definicija braka kao zajednice muškarca i žene istaknuvši da zahvaljuje i državnim službenicima koji su iz nekih razloga apstinirali i nisu glasovali protiv svoje savjesti. Zahvalila se i političkim strankama koji ovo pitanje nisu iskoristili za stjecanje političkih bodova, kao i javnim osobama koje su se, kako je rekla, usudile suprotstaviti jakim stavovima za glasovanje "protiv". Ali i medijima koji su, kako je rekla, dobro odradili svoj posao.

Odvjetnik inicijative Krešimir Planinić naglasio je da je u proteklih sedam mjeseci sve, od pripreme pa do završetka odnosno glasovanja na referendumu, prošlo dobro te je kazao: – Pravno smo ispravno zacrtali ovaj put i dobro ga priveli kraju. Prvi put smo sudjelovali u narodnom referendumu. Ustavni sud morao se dvaput očitovati i referendum je polučio uspjeh unatoč protivljenju vlasti i dijela medija. No i dalje ostaje teza o dvama popisima birača. Na pitanja novinara o tome zašto su odmah idući dan nakon referenduma od ministra Bauka zatražili preispitivanje prijedloga zakona o životnom partnerstvu, Planinić je odgovorio kako započinje javna rasprava o tom zakonu i njihovo je pravo u nju se uključiti. Podsjetio je ipak, kako su neki stručnjaci izišli iz radne skupine za izradu tog zakona. Na opetovana pitanja novinara je li se zapravo iza referendumskog pitanja krilo onemogućivanje donošenja zakona o životnom partnerstvu, jesu li protiv da ona populacija na koju bi se taj novi zakon odnosio dobije svoja prava te jesu li oni konzervativna desnica kako ih se naziva, Planinić je uzvratio da su oni sada posvećeni analizi svega oko referenduma.

Upitana je li točno da ima političkih ambicija i da bi mogla biti kandidatkinja Tomislava Karamarka za budući sastav EU parlamenta, Markić je prvo pitala odakle nam ta informacija, a potom uzvratila kako nevjerodostojne izvore i informacije ne komentira.

– Planiram se aktivirati i dalje u ovoj građanskoj inicijativi, rekla je Markić. I na kraju, predstavnica za odnose s javnošću inicijative Jelena Gazivoda, govoreći o uskraćivanju akreditacija dijelu novinara na referendumu i medijskom bojkotu njihove prve konferencije, sama je kazala:  – Žao nam je što građani nisu dobili priliku vidjeti naše komentare na rezultate referenduma.

Inače, na konferenciji je rečeno da su rezultatom referenduma zadovoljni.

Komentara 82

PN
premda_nije
14:43 05.12.2013.

"... Upitana je li točno da ima političkih ambicija i da bi mogla biti kandidatkinja Tomislava Karamarka za budući sastav EU parlamenta, Markić je prvo pitala odakle nam ta informacija..." ----- Pa da, stvarno odakle vam ta informacija?! Mi čitateljiji Večernjeg lista itekako bismo to htjeli znati od vas! Niste niti Željki Markić rekli, niti u članku odgovorili, a ponovno ste to čak u naslovu članka istaknuli?!?!?!

RE
rendgenist
13:20 05.12.2013.

Zeljka Markic,najbolje sto se moglo dogoditi Hrvatskoj..skinula je maske mnogima

MG
marko.glasnovic.507
13:03 05.12.2013.

Svaka cast gosp.Zeljka Pokazali ste sasvim jasno kakvo je stanje u drzavi i tko nam drma lijepom nasom. Pokazali ste svima onima koji ne zele zatvarat oci pred ovim sto se dogadja. Natjerali ste veliku vecinu politicara i "aktivista" da da pokazu svoje pravo lice.. Pokazali ste nam tko drzi 90% medija u drzavi. Nemojte odustati pravi Hrvati su uz Vas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije