Naslovnica Vijesti ZA i PROTIV

'Zakonom o životnom partnerstvu krše se prava djece'

Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti - Blaženi Alojzije Stepinac kritizira Nacrta Zakona o životnom partnerstvu
05. prosinca 2013. u 21:12 32 komentara 2573 prikaza
krešimir miletić
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

O Nacrtu Zakona o životnom partnerstvu priopćenjem se oglasila i Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti - Blaženi Alojzije Stepinac, u kojoj smatraju da bi "pripisivanje gotovo svih prava koja ima brak, kao zajednica žene i muškarca, jednoj sadržajno potpuno drugačijoj zajednici, predstavljalo izigravanje volje birača i demokratskog izjašnjavanja".

"Najveći dio odredbi ovog zakonskog prijedloga nemaju svoje utemeljenje niti u međunarodnim dokumentima koji definiraju ljudska prava i prava djece, niti u pravnoj stečevini Europske unije, niti u međunarodnoj sudskoj praksi Europskog suda za ljudska prava, niti u Ustavu Republike Hrvatske, niti u znanosti, a niti u vrijednostima, kulturi, običajima i identitetu Hrvatskog naroda. Upravo suprotno; cjelokupna ideja potpunog izjednačavanja dvije vrste zajednica koje su po svojoj biti, posljedicama i plodovima po društvo očigledno različite i nespojive, ukazuje da se cjelokupni koncept i ideja zakonskog propisa temelji na ideologiji i manjinskom svjetonazoru aktualne vladajuće većine", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik udruge Krešimir Miletić, koji dodaje da Nacrt sadrži niz odredaba u kojima se "na izrazito težak način krše temeljna ljudska prava, a navlastito prava djece".

>> Majka citirala Luku Ritza: 'Pederi su normalni, samo vode ljubav malo drugačije'

Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

 • marko.glasnovic.507:

  "Kad ti od malih nogu kroz zdravstveni odgoj tupe da je homoseksualnost normalna i poželjna, onda razvoj tvoje "orijentacije" itekako ovisi o okolini, tj. razvija se zbog okoline. U Massachussettsu je homoseksualnost među mladima porasla za 50% otkad su izjednačene ... prikaži još! istospolne veze s brakom (2004.), odnosno otkad je kroz škole započelo promoviranje homoseksualnosti kroz razne priručnike i slikovnice (što se i kod nas događa!). Homoseksualcem se ne rađaš, nego to postaješ, a okolina ima ogroman utjecaj, kako obitelj i prijatelji tako i obrazovanje. Nemamo predispoziciju, nego smo u djetinjstvu ranjivi na sve utjecaje, što gay lobiji iskorištavaju.." ..

 • tirkizna:

  Do kada će nas ovi blaženi likovi maltretirati svojim jednoumljem? Ako im se ne sviđa naša domovina Hrvatska, širok im je svijet pa neka negdje drugdje prodaju svoju toplu žutu vodu!

 • Avatar slaven0
  slaven0:

  Gospodinu Mileticu, kao i svim clanovima inicijative "U ime Obitelji" je dobro poznata odluka Ustavnog suda donesena prije referenduma, koliko se sjecam i likovali su radi nje. Pretpostavljam da racunaju na amneziju biraca kada pokusavaju na ovaj nacin skupiti neke, ... prikaži još!, vjerojatno politicke, bodove.