Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREŠIMIR MILETIĆ:

'Zakonom o životnom partnerstvu krše se prava djece'

krešimir miletić
Grgur Žučko/PIXSELL
05.12.2013.
u 21:12

Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti - Blaženi Alojzije Stepinac kritizira Nacrta Zakona o životnom partnerstvu

O Nacrtu Zakona o životnom partnerstvu priopćenjem se oglasila i Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti - Blaženi Alojzije Stepinac, u kojoj smatraju da bi "pripisivanje gotovo svih prava koja ima brak, kao zajednica žene i muškarca, jednoj sadržajno potpuno drugačijoj zajednici, predstavljalo izigravanje volje birača i demokratskog izjašnjavanja".

"Najveći dio odredbi ovog zakonskog prijedloga nemaju svoje utemeljenje niti u međunarodnim dokumentima koji definiraju ljudska prava i prava djece, niti u pravnoj stečevini Europske unije, niti u međunarodnoj sudskoj praksi Europskog suda za ljudska prava, niti u Ustavu Republike Hrvatske, niti u znanosti, a niti u vrijednostima, kulturi, običajima i identitetu Hrvatskog naroda. Upravo suprotno; cjelokupna ideja potpunog izjednačavanja dvije vrste zajednica koje su po svojoj biti, posljedicama i plodovima po društvo očigledno različite i nespojive, ukazuje da se cjelokupni koncept i ideja zakonskog propisa temelji na ideologiji i manjinskom svjetonazoru aktualne vladajuće većine", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik udruge Krešimir Miletić, koji dodaje da Nacrt sadrži niz odredaba u kojima se "na izrazito težak način krše temeljna ljudska prava, a navlastito prava djece".

>> Majka citirala Luku Ritza: 'Pederi su normalni, samo vode ljubav malo drugačije'

Komentara 32

MG
marko.glasnovic.507
08:24 06.12.2013.

"Kad ti od malih nogu kroz zdravstveni odgoj tupe da je homoseksualnost normalna i poželjna, onda razvoj tvoje "orijentacije" itekako ovisi o okolini, tj. razvija se zbog okoline. U Massachussettsu je homoseksualnost među mladima porasla za 50% otkad su izjednačene istospolne veze s brakom (2004.), odnosno otkad je kroz škole započelo promoviranje homoseksualnosti kroz razne priručnike i slikovnice (što se i kod nas događa!). Homoseksualcem se ne rađaš, nego to postaješ, a okolina ima ogroman utjecaj, kako obitelj i prijatelji tako i obrazovanje. Nemamo predispoziciju, nego smo u djetinjstvu ranjivi na sve utjecaje, što gay lobiji iskorištavaju.." ..

TI
tirkizna
09:21 06.12.2013.

Do kada će nas ovi blaženi likovi maltretirati svojim jednoumljem? Ako im se ne sviđa naša domovina Hrvatska, širok im je svijet pa neka negdje drugdje prodaju svoju toplu žutu vodu!

Avatar slaven0
slaven0
09:19 06.12.2013.

Gospodinu Mileticu, kao i svim clanovima inicijative "U ime Obitelji" je dobro poznata odluka Ustavnog suda donesena prije referenduma, koliko se sjecam i likovali su radi nje. Pretpostavljam da racunaju na amneziju biraca kada pokusavaju na ovaj nacin skupiti neke,, vjerojatno politicke, bodove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije