Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzvratio na bockanje

Josipović: Mogu kod Kujundžića na pregled, nadam se da neću morati donijeti kuvertu

Ivo Josipović
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/11
19.10.2014.
u 15:52

Predsjednik Ivo Josipović svečano je otvorio nove pogone obiteljskog obrta Pleško u Gubaševu kod Zaboka...

Predsjednik Ivo Josipović svečano je otvorio nove pogone obiteljskog obrta Pleško u Gubaševu kod Zaboka.

- Ovo je sjajan primjer suradnje privatnog sektora i Vlade na otvaranju novih proizvodnih kapaciteta. Inače mislim da je vrlo važno reći u ovim vremenima kada brojke nisu uvijek lijepe za vidjeti da ovdje u Krapinsko - zagorskoj županiji imamo puno dobrih parametara, što dokazuje veća zaposlenost i izvoz, rekao je Josipović, dodajući da poruku rada i dobre organizacije iz ovog krajamožda treba implementirati u neke druge krajeve.

Što se tiče predsjedničkih izbora, predsjednik je najavio pobjedu u prvom krugu, a svojim konkurentima zaželio uspješnu kampanju.

- Što se tiče doktora Kujundžića, mogu otići kod njega na pregled i nadam se da neću morati donijeti kovertu, uz smijeh je rekao Josipović.

- On je dobar doktor i bit će dobar doktor nakon ove kampanje.

Odgovarajući na pitanje kada će predstaviti novi program, Josipović je rekao da cijelo vrijeme govori o njemu te da je imao seriju javnih nastupa i dokumenata koji pokazuju kakvu Hrvatsku želi u idućih pet godina.

- Ono na što se koncentriram su globalne promjene u političkom sustavu. Hrvatska u ovoj situaciji treba nove, čvrste temelje, ja to kao pravnik prevodim na novi Ustav, sa novim zasadama, novim načelima, u kojem jača demokracija - rekao je Josipović, dodajući da vjeruje da će se to usvojiti u Saboru ili na referendumu.

Osvrnuo se i na monetizaciju hrvatskih autocesta, no konkretno o tome nije želio govoriti sve do kraja studenog, kad će imati konkretne ponude potencijalnih koncesionara.

- Ako ponude budu slabe i loše, ja sam siguran da nitko o monetizaciji neće ni govoriti - rekao je Josipović.

Na otvorenju pogona bio je i ministar Maras koji je izjavio kako je dobro da 'onaj kriminalni HDZ nije pokrenuo monetizaciju autocesta'.

Odgovarajući na pitanje hoće li se sastati s Josipovićem i njemu i građanima jasnije prezentirati brojke o monetizaciji, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao je da svakodnevno komunicira o brojkama jer monetizacija nije samo zatvaranje kredita HAC-a i ARZ-a već i 50-ak milijardi kuna koje građani više ne bi davali u HAC, nego bi taj novac išao i već ide u Hrvatske ceste i željeznice.

- To je zapravo nova razvojna perspektiva Hrvatske, to su državne ceste, županijske ceste, lokalne ceste, željezničke pruge, a to je ono što građani Republike Hrvatske svakodnevno koriste - rekao je Hajdaš Dončić. Dodao je da tek nakon ponuda može govoriti o konkretnim brojkama.

>>Kujundžić: Zabrinut sam za Josipovića, nudim mu besplatan pregled pred kamerama

>>Kujundžić: Predsjednik mora biti državnik, a ne eksponent domaćih i stranih grupacija

Komentara 142

Avatar TAJSAM
TAJSAM
16:12 19.10.2014.

Naj veče kuverte našem Predsjedniku dolaze iz ZAMP-a koja su naštelali i On i njegovi savjetnici pa je naučio na kuverte. Samo to je legalno, zar ne. Pozdrav dobrim ljudima

ZG
zorbas.grk
16:06 19.10.2014.

nevjerojatno....sad ga ima po svuda

NE
neboiznadzagreba
16:05 19.10.2014.

Zgodna predpredsjednička kampanja , vrckasta , vesela i vedrinom popunjena , puna visokoumnih doskočica , prava slika stanja u državi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije