Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dr. robert aplenc:

'Ja ću biti Norin liječnik. Potpuno ću joj se posvetiti'

nora
Foto: Facebook
1/4
07.02.2013.
u 16:55

Eksperimentalne terapije, kakvu će primati i Nora Šitum, mogu biti i besplatne, ali smještaj, njega u bolnici, dijagnostika, brojne analize... skupi su i često nepredvidivi

“Ništa unaprijed ne možemo komentirati o liječenju Nore Šitum dok ne obavimo preglede u našoj bolnici. Po pravilima bolnice u javnost se ne iznose ni troškovi liječenja koje je kompleksno i zahtjevno. Napravit ćemo sve što možemo kako bismo pomogli Nori jer spasili smo brojne dječje živote.” Tako je Rachel Salis-Silverman iz službe za odnose s javnošću dječje bolnice u Philadelphiji za Večernji list komentirala aktualnu situaciju oko liječenja Nore Šitum. Tim vrhunskih onkologa bolnice koja je proglašena najboljom dječjom zdravstvenom ustanovom u Americi analizira slučaj Nore Šitum i liječnici nisu odgovorni za cijenu liječenja koje će potrajati najmanje dvije godine i iznos od 837 tisuća dolara koji u Hrvatskoj djeluje zastrašujuće, u Americi je potpuno razumljiv. I oni koji imaju privatno zdravstveno osiguranje često sami doplaćuju basnoslovne iznose za liječenja koja su “posljednja nada”.

Za Noru 20 posto jeftinije

Eksperimentalne terapije, kakvu će primati i Nora Šitum, mogu biti i besplatne, ali smještaj, njega u bolnici, dijagnostika, brojne analize... skupi su i često nepredvidivi. Tko si može priuštiti liječenje od gotovo milijun dolara ako iza sebe nema pomoć koju su ljudi velika srca u Hrvatskoj dali djevojčici Nori? Ne čudi stoga da su u dječjoj bolnici u Philadelphiji smanjili cijenu Norina liječenja dvadeset posto. Za pomoć će se sigurno javiti i hrvatski iseljenici... Tim pedijatrijskih stručnjaka predvođen doktorom Richardom Aplencom ulijeva povjerenje da će Nora biti u najboljim mogućim rukama. Kad doktor Aplenc svojim pacijentima kaže da će se o njima “brinuti kao da su njegova obitelj”, onda je jasno da će mala Nora Šitum u Americi biti okružena i vrhunskim liječničkim timom i ljudskošću. Doktor Aplenc koncentriran je na liječenje dječje mijeloične leukemije jer je jedan od njegovih prvih pacijenata, kad je još bio mladi liječnik, imao upravo takvu dijagnozu.

Potaknuli inovacije

– Bio je to šok za mene, dijagnoza pa liječenje, recidivi, prerana smrt... sve me se to snažno dojmilo i odlučio sam se koncentrirati na tu bolest. U dječjoj bolnici u Philadelphiji idealni su uvjeti za liječenje hematoloških malignih oboljenja i za eksperimentalni program. Volim timski raditi s kolegama, medicinskim sestrama i socijalnim radnicima koji osiguravaju cjelovit pristup skrbi za pacijenta. Obitelji od svojih liječnika očekuju iskrenost pa s njima komuniciram jasno i precizno da bi potpuno razumjeli zdravstveno stanje svog djeteta, potencijale i rizike liječenja – kaže doktor Aplenc. Dječja bolnica u Philadelphiji potaknula je medicinska otkrića i inovacije koje su unaprijedile pedijatrijsku zdravstvenu zaštitu u Americi i svijetu. Nori se preko Facebooka javila Tamara Tripić koja radi u toj bolnici i poručila joj da će “biti jedna od tri osobe koja će napraviti stanice koje će uništiti njene zločeste stanice”. Djevojčicu u Philadelphiji u petak čekaju liječnici i medicinske sestre koji jedva čekaju pomoći. S hrabrom djevojčicom moći će razgovarati na hrvatskom jeziku koji govore i Tamara i doktor Aplenc, podrijetlom Slovenac.

>>Slučaj Nora – Oglasila se bolnica iz Philadelphije. Evo što kažu!

>>Norina majka: Hvala svima! Sutra idemo u novu borbu!

>> Zatrpali Face bolnice za Noru: Sramite se! Koliko stoji život?

Komentara 8

BU
Bubamara123
17:37 07.02.2013.

World wizard - pretpostavljam da nemate dijete I niste prosli Sami kroz iskustvo zvano rak! Postedite nas komentara, jer ne znate sto je to I kako je. Mogu reci kroz osobno iskustvo da nije lako I jednostavno. Zivot je samo jedan I sve dok postoji jedan tracak nade treba ga pokusati sacuvati. Svi imamo pravo na zivot!

BU
Bubamara123
18:00 07.02.2013.

Zes105 - ja nisam u poziciji izabrati nista. Samo mislim da nije u redu komentirati na taj nacin. Stavite se u situaciju da je vase dijete ili vi u ptanju. JA samo tvrdim da svi mi imamo pravo na zivot, jer je zivot samo jedan. Znam da ima na stotine drugih koji trebaju pomoc, I mislim da bi I'm se trebalo pokusati pomoci na bilo koji nacin.

DU
Deleted user
17:09 07.02.2013.

ovo samo moze hrvatima neko da uvali. na djetetu eksperimentisu I jos za to traze pare. ovakve se stvari svuda u svijetu za dzabe rade. ako su neka nikad prije pokusana eksperimentalna lijecenja ili zahvati koji samo u teoriji postojee to se jos plati pacijentu a ne obratno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije