Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilježen Dan grada Pakraca

Iz fondova su izvukli 155 milijuna kuna, a planiraju još 558

Pakrac
Dušan Mirković /Pixsell
19.03.2014.
u 23:44

Priznanje „Grb grada Pakraca dobio je Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta za područje gospodarstva, Ivica Mateš za područje društvenih djelatnosti i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH za područje obrane i sigurnosti.

-Mi smo na razne načine, počevši od EIB-a pa do CARDS-a i ostalih fondova u zadnjih 7-8 godina povukli 155 milijuna kuna bespovratnih sredstava za različite projekte, od komunalne do društvene i gospodarske infrastrukture. A s obzirom da ostajemo bez pomoći države i dalje ćemo se orijentirati na fondove EU – kazao je Davor Huška, pakrački gradonačelnik na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća u prigodi obilježavanja Dana grada.

Dodao je da imaju spremno već 15 velikih projekata ukupne vrijednosti 558 milijuna kuna, od vodoopskrbe, odvodnje, doma za stare, visoke škole, studentskom doma i dr. koji su u različitim fazama pripreme. Za dva projekta već  su dobili tehničku pomoć.

-Mi se moramo voditi politikom da novac za projekte dobivamo iz fondova EU, posebice jer ćemo od početka iduće godine izgubiti status područja od posebne državne skrbi i na taj način iz proračuna izgubiti 5 milijuna kuna. Zbog toga ćemo morati državu moliti pomoć za ove konkretne projekte  – objasnio je Huška.

Zoran Krejči, predsjednik Gradskog vijeća podsjetio je na bogatu povijest grada Pakraca, ali i na neke aktualne probleme. Međutim, podsjetio je i na brojne uspjehe u obnovi grada, otvaranju Poduzetničkog centra i Poduzetničkog inkubatora , izgradnji dvorane i drugih realiziranih projekata što Pakrac čini ugodnim mjestom za život.

Ovom prigodom dodijeljena su i javna priznanja Grada Pakraca. Priznanje „Grb grada Pakraca dobio je  Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta za područje gospodarstva,  Ivica Mateš za područje društvenih djelatnosti i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH za područje obrane i sigurnosti. Priznanje "Pečat Grada Pakraca"  posthumno je dodijeljeno Ursu Weberu iz Švicarske koji je smrtno stradao kao član Volonterskog projekta Pakrac. Dobili su ga još Petar Božić  iz Pakraca i Tihomir Tomčić, ravnatelj Strukovne škole "Vice Vlatković" u Zadru.

 Prije svečane sjednice služena je sveta misa u župnoj crkvi, a prije toga  izaslanstva su položila vijence  u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na pakračkom groblju.

 Po završetku sjednice predstavljen je svojim postavom Muzej Grada Pakraca te Glazbena škola.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije