Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodaja viškova plina

FOTO Istražitelji USKOK-a u HEP-u: Došli po dokumente iz plinske afere

Zagreb: Istražitelji USKOK-a u HEP-u zbog velike afere s prodajom plina
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/4
11.07.2023.
u 09:18

Prošloga tjedna Vladina je uredba promijenjena te HEP više neće morati kupovati plin od Ine

Po nalogu USKOK-a, istražitelji su jutros ušli u Hrvatsku elektroprivredu (HEP), a neslužbeno se doznaje kako su došli po dokumente koji se tiču plinske afere u kojoj je HEP kupovao plin po višim cijenama te ga prodavao po jedan cent jer je bio višak, doznaju 24sata.

Inače, radi se o slučaju u kojem je HEP morao kupovati sav plin od Ine po cijeni od 47,6 eura, i to zbog Vladine uredbe. Kada su napunili skladišta i više nisu imali gdje s plinom, višak bi ostajao u transportnom sustavu te je bio prodavan po cijeni od 1 eurocent do 34 eura. 

Zagreb: Istražitelji USKOK-a u HEP-u zbog velike afere s prodajom plina
1/4

Prošloga tjedna Vladina uredba je promijenjena te HEP više neće morati kupovati plin od Ine. Inače, Nacional je objavio ovog utorka kako je uprava HEP-a od siječnja upozoravala da postoje potencijalni viškovi, no unatoč tomu Ministarstvo je Uredbu izmijenilo tek prošlog tjedna.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Šimatović: Da je Ministarstvo ukinulo uredbu na vrijeme, ne bi došlo ni do kakvih viškova plina

 

 

Komentara 23

SA
sani1
10:08 11.07.2023.

U normalnim, demokratskim zemljama ova dva lika, AP i DF, bi smjesta trebali dati ostavku. No, Hrvatska to, očito, nije. A stoka sitnog zuba neka nastavi za njih glasati. Zato i jesmo tu gdje jesmo.

Avatar tkozna
tkozna
10:28 11.07.2023.

Finska vlada dala ostavku jer se nisu mogli dogovoriti oko izbjeglica! Naša vlada je stabilna i nema potrebe za ostavkom. Jel sada jasno koliko su žetoni važni. Specijalno Zekanović, stručnjak bez kojeg Hrvatska nebi više postojala! Jel' se Plenkoviću Zekanović isprićao dok je još bio u Suverenistima za loše riječi i nazvao na Aktualcu Sabora RH Plenkovića "hodajuča Sotona''! Nije nikada, čak je postao ortak! Plenković nikada nije tražio ispriku! Žrtvuje nacionalnu sigurnost za nepoznate ciljeve koje želi ostvariti protiv Predsjenika RH!

Avatar kenj@c
kenj@c
10:44 11.07.2023.

Mi smo dokazano država sa najviše magaraca, jer koliko je već puta pojeo vuk magare... i još jede i jede

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije