Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ilegalcima u stanovima znanstvenih novaka još je plaćao i režije

Jovanović se lani očito nije dobro snalazio s financijama pa je tako za zaposlene u osnovnim školama isplanirao troškove za plaće i naknade za prijevoz u iznosu od gotovo 4,2 milijarde kuna, a trebalo mu je 4,5 milijardi kuna.
02. prosinca 2014. u 00:15 20 komentara 2603 prikaza
Željko Jovanović
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te bivši ministar Željko Jovanović i za 2013. godinu dobili su od Državne revizije uvjetno mišljenje i niz kritika.

Jovanović se lani očito nije dobro snalazio s financijama pa je tako za zaposlene u osnovnim školama isplanirao troškove za plaće i naknade za prijevoz u iznosu od gotovo 4,2 milijarde kuna, a trebalo mu je 4,5 milijardi kuna. Revizija je uočila i probleme s planiranjem korištenja sredstava iz fondova EU pa je prvotno za realizaciju pet projekata planirano 98,4 milijuna kuna, da bi se rebalansom to smanjilo na 63,2 milijuna kuna.

Pokazalo se da su za te projekte uplaćena 43,3 milijuna kuna, što je 31,6 posto manje od planiranog. Upravljanje stanovima namijenjenim znanstvenim novacima područje je gdje su se Ministarstvo i Jovanović pokazali posebno lošim. Revizija upozorava da je od 122 stana na Borovju u vlasništvu Ministarstva, samo njih 80 u najmu, 20 ih je prazno, a u 22 žive ilegalni stanari pa se dogodilo da su troškovi održavanja tih stanova i nekoliko puta viši od prihoda ostvarenih najmom.

Tako je za te stanove potrošeno 998.227 kuna, dok je od najamnina uprihođeno svega 290.213 kuna. Iz Revizije podsjećaju da je za veći dio stanova istekao ugovoreni rok najma, a poseban je problem i što Ministarstvo nije pokretalo sudske postupke za bespravno useljene stanove, dapače, nastavilo je plaćati režije za te ilegalne stanare.

>> Jovanović odgovorio Šimuniću: Dosta je ovog desničarskog popovanja!

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

  • Bulaba:

    Tužiti ga sa nanesenu štetu.

  • tv5378:

    Bivsi minister u nemilosti vlastite Partije.U Rjeci nije izabran cak ni za podpredsjednika,postenjacina I obozavatelj Draze Mihajlovica.Drazo!Drazo! Drazo!

  • General_U:

    ma vi se sgurno šalite zar i on.