Naslovnica Vijesti Svijet

"Gradimo Jeruzalem već 3000 godina, gradit ćemo ga i dalje"

- Mi želimo budućnost u kojoj će Izrael ostvarivati svoj puni potencijal kao globalni centar tehnologije, usidren u svojim vrijednostima, živeći u miru sa svim svojim susjedima, rekao je Netanyahu na skupu AIPAC-a.
23. ožujka 2010. u 08:49 23 komentara 2 prikaza
net
Foto: AFP

Benjamin Netanyahu, izraelski premijer, izjavio je da Izrael neće prekinuti gradnju stanova za Židove u istočnom Jeruzalemu. Unatoč iznimnom pritisku američke administracije da odustane od dogradnje velikog židovskog naselja Ramat Shloma u arapskom istočnom Jeruzalemu, koju je Washington osudio kao podrivanje mirovnog procesa, Netanyahu je jasno dao do znanja da njegova vlada neće lako popustiti američkim zahtjevima.

U govoru na godišnjem skupu krovne američko-židovske lobističke udruge AIPAC u Washingtonu, Netanyahu je ponovio da Izrael nema planova za zamrzavanje gradnje u istočnom Jeruzalemu, koja je izazvala nedavno zahlađenje u odnosima sa SAD-om. Također je odbacio kritike Obamine administracije da izraelska politika šteti mirovnom procesu, kao i da gradnja u istočnom Jeruzalemu priječi bliskoistočno mirovno rješenje s dvjema državama - Izraelom i Palestinom.

- Židovski narod gradio je Jeruzalem 3000 godina, židovski narod gradi Jeruzalem i danas. Jeruzalem nije naselje, on je naš glavni grad, naglasio je Netanyahu.

- Mi želimo budućnost u kojoj će Izrael ostvarivati svoj puni potencijal kao globalni centar tehnologije, usidren u svojim vrijednostima, živeći u miru sa svim svojim susjedima. Uvjeren sam da u ispunjavanju tih ciljeva imamo trajno prijateljstvo SAD-a, najveće nacije na zemlji, rekao je Netanyahu na skupu AIPAC-a.

Netanyahu je održao i "privatni" 75-minutni sastanak s američkom državnom tajnicom Hillary Clinton.

Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja
SITI U PLANINI
Nutricionisti savjetuju: Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja

A1 izdvaja za Vas

 • cicibela:

  Pitanje za vas koji komentirate, a predstavljate se kršćanima: U kojem dijelu svog nauka Isus savjetuje da se ljude druge vjere može ubijati, zatvarati u geta, pljačkati, mučiti, itd...? Ni u jednom. Isusov nauk je: Ljubi bližnjeg svoga kao samog ... prikaži još!g sebe! i Što učiniš najmanjem od moje braće, meni si učinio! Braća su svi ljudi po jednom Bogu stvoritelju. Ne predstavljajte se kršćanima kad to niste!

 • Avatar pravi alfaman
  pravi alfaman:

  Koliko je u Libanonu živjelo Kršćana prije 50 godina i koliko ih tamo ima danas?Zašto naš trunchbull i za njih ne moli?

 • Blender:

  Dobri su to graditelji, 3000 godina grade i nastavit ce tako jos 3000 godina.