Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija na autocesti

Emir Hadžihafizbegović usmrtio majku poznate manekenke

13.04.2014., Hotel Antunovic, Zagreb - Poznati bosanski glumac Emir Hadzihafizbegovic.  Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/10
15.10.2014.
u 10:45

Manekenka Lana Kuduz u trenutku nesreće bila je s majkom Anicom, a spasila se skokom preko ograde

Glumac Emir Hadžihafizbegović u prometnoj nesreći koja se u nedjelju navečer dogodila na autocesti A3 kod mjesta Bročice usmrtio je 63-godišnju Anicu Kuduz. S njom je u trenutku nesreće bila i njezina 26-godišnja kći, poznata manekenka Lana Kuduz, zaštitno lice prošlosezonskog Dreft Fashion Weeka. Lana je izraze sućuti brojnih prijatelja primila i na svom profilu na Facebooku, na kojem je prekjučer napisala "Molit ću Boga da mi da snagu".

Glumac vozio prebrzo

Protiv Emira Hadžihafizbegovića policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, jedna je teže, a jedna lakše ozlijeđena. Očevidom i vještačenjem ustanovljeno je da je poznati glumac prekoračio dopuštenu brzinu, odnosno nije je prilagodio uvjetima u prometu. Kilometrima ispred mjesta nesreće bila su upozorenja o opasnosti i usmjeravanju prometa u jedan trak, a brzina je bila ograničena na 60 kilometara na sat.

Prekršajno je prijavljen i vozač automobila županjske registracije P. A. (46), koji je na preticajnom traku mijenjao kotač, a također je vozio prebrzo. Zbog prebrze vožnje podnesena je prijava protiv još jednog vozača osobnog vozila te protiv vozača nepoznatog vozila zbog oštećenja prometne signalizacije i bijega s mjesta nesreće.

U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj priopćeno je kako se intenzivno traga za nepoznatim težim vozilom koje je porušilo svjetleću i drugu prometnu signalizaciju.

Kažu kako je pitanje vremena kada će ga pronaći. Potresena rođakinja preminule Anice Kuduz prepričala nam je kako je do tragedije došlo.

– Kada je ugledala jureći automobil kako ide prema njima i ne zaustavlja se, Lana je u zadnji čas preskočila ogradu i spasila se, ali njezina majka ostala je na mjestu i dogodilo se najgore – ispričala je rođakinja.

Posljednji ispraćaj

Anica Kuduz te nedjelje uopće nije planirala sjesti u automobil, nego se zajedno s kćeri u Zagreb trebala vratiti vlakom jer su dan prije kupile povratnu kartu do Cerne, kamo su u subotu doputovale na sprovod.

– Anica je rodom iz Cerne, tu ima dva brata, a kod jednoga je prenoćila te se u nedjelju planirala vlakom zaputiti natrag u Zagreb. Međutim, jedan daljnji rođak joj je rekao da se ne muči u vlaku jer on i tako ide natrag u Zagreb, pa će i nju i njezinu kćer povesti – govore nam u Cerni.

Nećkala se, ali je ipak prihvatila ponudu. Krenuli su na put, a kada su naletjeli na ostatke prometne signalizacije koju je po autocesti malo prije razbacao vozač, koji je još uvijek u bijegu, probušila im se guma. Zaustavili su automobil i u mraku se prihvatili mijenjanja kotača, a nekoliko minuta kasnije dogodila se tragedija.

Posljednji ispraćaj Anice Kuduz bio je jučer u Cerni, na groblju na kojemu je ona sama, ni 48 sati ranije ispratila svoje bližnje.

Anica je s kćeri živjela u Zagrebu na Peščenici, a dugi niz godina radila je u Domu za starije i nemoćne osobe na Trnju.

Komentara 96

LI
lima83
12:08 15.10.2014.

guma se ne mijenja tamo gdje ti pukne, nego se auto makne u zaustavnu traku, propisno se označi sa trokutom, obuče se reflektirajući prsluk i onda se krene sa poslom. Pa nisi nepokretan kad ti pukne guma. A putnici bi se eventualno trebali skloniti što dalje od ceste, a ne stajati pored auta i gledati.

MX
Mister X
11:47 15.10.2014.

Slučajno sam naišao baš na tome mjestu 5 ili 7 minuta poslje nesreće .. Osim čistog udesa sve sam vidio ... Najvažnije je i najbitnija činjenica da je kretenčina porušio sve oznake do skoro zadnje i da je bio mrakmrak ..... .......................... 1. Kako je bio mrak i nije se očekivalo vidjelo da je to več mjesto gdje se treba mora skretato na desnu voznu traku . 2 što nitko ne govori i ne spominje bitno veoma začuđujuče nitko nije upalio žmigavce upozorenje da je zastoj nesreča zastoj u tako uskom prostoru ... Niti jedna osoba koja se muva po voznoj traci nema freflektirajuče veste oznake na sebi ! Niko nije nigdje niti jedan trokut postavio ... Nitko ne upozorava ničem da mjenja gume u ili pokraj jedine vozne trake u mraku ... Užas koj kaos je bio tako da je kao i obično jeftino primitivni zaključak vozio je pre brzo i on vozač je sam kriv ... Tu je stvarno takova situacija takav kaos takav momenat bio da to svakome moglo dogoditi da je taj tren naiša na to mjesto gdje sve rzbacano po cesti i izgubiš orijentaciju od kaosa koji je za sobom ostavio onaj tko je sve rasturio po tom jednom uskom voznom traku .... Sa jedne strane se auto već zabio u hrpu željeznih šipki šodera i dasaka a na drugoj strani na zaustavnom traku se krpaju gume u mraku i koda okolo automobila .... Dobro je da nije bilo i večega zla kako je izgledalo sve skupa i nula osigurano !!!

HO
horton
11:46 15.10.2014.

Ovakvi članci su napisani površno i idealni su za komentatore koji bi odmah htjeli smtrnu kaznu za nekoga tko možda i nije kriv. Ako ne znamo koliko je točno brzo vozio Hadžihafizbegović, ako ne znamo kako je drugi vozač (ne)obilježio svoje zaustavljeno vozilo, i druge slične stvari, bolje nam je šutiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije