Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DRUGAČIJEM KONTEKSTU

Elektrocentar Petek povezan je i sa slučajem bivše županice Marine Lovrić Merzel

petek
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
20.09.2020.
u 17:23

Žužić je osuđen uvjetno na godinu dana zatvora, uz rok kušnje od četiri godine, temeljem nagodbe s USKOK-om, a suđenje županici, koje traje od ožujka 2018., u završnoj je fazi.

Elektrocentar Petek spominje se i u slučaju bivše sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, no za razliku od aktualnog slučaja, Petek ovdje nije osumnjičen, nego je na njegovu štetu tvrtku Ceste Sisak dobio velikogorički poduzetnik Željko Žužić. Naime, Željko Žužić priznao je na suđenju kako je Marini Lovrić Merzel dao mito u iznosu od 100.000 eura kako bi preuzeo Ceste Sisak, koje su i danas u njegovu vlasništvu.

Žužić je osuđen uvjetno na godinu dana zatvora, uz rok kušnje od četiri godine, temeljem nagodbe s USKOK-om, a suđenje županici, koje traje od ožujka 2018., u završnoj je fazi.

– Kada sam pitao za cijenu po kojoj će Županija prodavati Ceste Sisak, Marina Lovrić Merzel mi je na sastanku rekla da je cijena oko 20 milijuna kuna plus 100.000 eura. Shvatio sam da je ovih 100.000 eura za nju osobno da bismo mogli dobiti posao – rekao je Žužić na suđenju županici.

Naime, na natječaju za prodaju županijskog većinskog udjela od 57,33% u Cestama Sisak u kolovozu 2011. godine javio se, uz tvrtku Željka Žužića, i Elektrocentar Petek, koji je, zbog toga što je otprije posjedovao udio u Cestama, imao pravo prvokupa. No, županica je prije samog potpisivanja ugovora s Krešom Petekom u javnobilježničkom uredu prekinula postupak tvrdeći kako se kupoprodajna cijena od 20 milijuna kuna treba uplatiti prije potpisivanja ugovora, što nije bilo u skladu s originalnim ugovorom. Stoga je potpisala kupoprodajni ugovor s tvrtkom u vlasništvu Žužića.

Elektrocentar Petek tužio je Županiju, a sudskom nagodbom je, uz odobrenje županice, Županija toj tvrtki platila 200.000 kuna odštete. U optužnici USKOK županicu, osim primanja mita, tereti i da je oštetila županijski proračun za taj iznos odštete, a Sisačko-moslavačka županija od Lovrić Merzel sada traži povrat tog novca i kamate.

Komentara 9

VA
vadis1
17:39 20.09.2020.

Ove lopove maksimalno zatvorski kazniti i konfiscirati svu pokradjenu imovinu!

BL
Blathnat
18:39 20.09.2020.

pa kako vas vise nije sram?!?!

Avatar mofo
mofo
19:50 20.09.2020.

Povezan je on sa i najmanjom investicijom valjda svih općina i gradova oko njega, a i sire... Nadam se da se nece suditi samo za ova velika muljanja sto su pratili u zadnjih godinu dana, vec da ce uci malo dublje u poslovanje firme, a onda po redu, jednog po jednog...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije