Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Duševno oboljela osoba preminula nakon policijskog privođenja

18. prosinca 2008. u 15:54 1 prikaza

Kad ga je u prijepodnevnim satima privodila policija, Vukovarcu I.B. (1964), koji je duševni bolesnik, pozlilo je nakon čega je ubrzo u vukovarskoj bolnici i preminuo. Prema policijskom izvješću, policija je intervenirala poslije telefonskog poziva članova obitelji koji su se požalili na njegovo agresivno ponašanje.

- Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici i djelatnici vukovarske hitne medicinske pomoći koji su pokušali umiriti agresivnog muškarca. Međutim, kako se i nakon više pokušaja umirivanja on nastavio agresivno ponašati, policijski su službenici upotrijebili sredstva prisile da bi ga spriječili u ozljeđivanju sebe ili drugih, navode iz policije dodajući da će biti izvršena obdukcija nakon čega će se znati pravi uzrok smrti.

Od susjeda doznajemo da je prije dolaska policije I.B. bio na ulici, legao na cestu i u blato, čupao drvene dijelove ograde, a potom i većim čekićem udarao po ulaznoj kapiji jedne obiteljske kuće. Kažu i da su se iz straha neki od susjeda zaključali u kuće, a da je u smirivanju I.B. sudjelovalo 4 ili 5 policajaca.

- On je od ranije duševni bolesnik, a kako je odbijao piti lijekove, više puta je završavao u bolnici u Popovači. Inače, dok je pio lijekove bio je izuzetno ugodna osoba s kojom se moglo o svemu razgovarati. Iza sebe je ostavio suprugu i maloljetno dijete koje ide u osnovnu školu, prenijeli su nam susjedi.

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj