Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u lošem su stanju

Drama hrvatskih pomoraca još nije gotova, više od tri mjeseca čekaju iskrcaj u Grčkoj luci

Pirej: Život na ulicama grada
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
06.09.2022.
u 10:22

Simić smatra da grčke vlasti ne dozvoljavaju iskrcaj pomoraca brojnim inzistiranjima na stvarima poput zastava i broja članova posade. Prema njemu, lučke vlasti sada ipak zahtijevaju da se zamjeni sva posada.

Posada broda 'Mirjana K' već više od tri mjeseca čeka iskrcaj u grčkoj luci Pirej. Posada se sastoji od četiri Hrvata, jednog crnogorskog državljanina te dva albanska državljana. Njihov je brod u luci od svibnja, jer brodar više nije mogao ispunjavati obveze.

U utorak bi se trebali sastati predstavnici grčkih lučkih vlasti i hrvatskog veleposlanstva, a nakon sastanka bit će poznato više detalja. Inspektor ITF-a Luka Simić rekao je da je posada u lošem psihičkom ali i fizičkom stanju. Za dva pomorca imaju potvrdu liječnika da zbog zdravstvenih tegova ne mogu obavljati radne zadaće, Veleposlanstvo traži hitan iskrcaj i povratak u Hrvatsku.

Jedan od dvojice pomoraca lošeg zdravstvenog stanja za Dnevnik.hr dao je izjavu o situaciji u kojoj se nalaze: "Nas dvojica imamo potvrdu od liječnika, nismo sposobni za rad, ali ni to nije dovoljan razlog da nas puste kući, nego se doslovno moramo boriti za to" objasnio je. Također kaže da im je obećano kako će sredinom tjedna biti reparirani, no i da ne vjeruju "nikome dok ne kročimo u zrakoplov".

Simić smatra da grčke vlasti ne dozvoljavaju iskrcaj pomoraca brojnim inzistiranjima na stvarima poput zastava i broja članova posade. Prema njemu, lučke vlasti sada ipak zahtijevaju da se zamjeni sva posada.

VIDEO: Ivošević tvrdi da je nasilni susjed zlostavljao svoju ženu: 'On ima problem s narkoticima, ja ga se ne bojim'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije