Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

DORH podigao optužnicu protiv Dražena Slavice zbog kornatske tragedije

02.12.2008.
u 17:02

Više od mjesec dana nakon završetka istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podignulo je u utorak optužnicu protiv bivšeg vatrogasnog zapovjednika Dražena Slavice (41) zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, odnosno da je prouzročio pogibiju 12-orice vatrogasaca te teške ozljede jednog vatrogasca u gasiteljskoj ekspediciji 30. kolovoza 2007. na Kornatu.

Slučajno ili ne, optužnica je podignuta samo nekoliko sati nakon što su članovi obitelji petorice poginulih vatrogasaca kod ministra Tomislava Karamarka prosvjedovali zbog loše odrađene istrage, sporosti pravosuđa, te povratka Dražena Slavice s bolovanja na posao u JVP Šibenik, gdje od 1. studenoga radi kao voditelj preventivnih poslova.

Slavicu se tereti da je zapovjedio organiziranje skupine za gašenje te je zapovjedio da se svi ukrcaju u helikopter iako je znao da su od 22 vatrogasa obuku za desantiranje prošla samo trojica te da su među njima dvojica malodobnika i jedan civilni ročnik. Kasnije je naredio da se kanader preusmjeri na drugo požarište. Nakon što su gasitelji zatražili pomoć, Slavica nije izvijestio Centar 112 radi akcija spašavanja. Zapovjedniku je lažno prikazao stanje na požarištu, zatraživši da se pošalje helikopter za izviđanje, ali ne i spašavanje.


Obitelji poginulih vatrogasaca zadovoljne podizanjem optužnice

Odvjetnik devet obitelji vatrogasaca poginulih u kornatskoj tragediji Maro Mihočević izjavio je u telefonskom razgovoru za Hinu da su obitelji zadovoljne podizanjem optužnice protiv bivšega vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije i bivšeg zapovjednika šibenske Javne vatrogasne postrojbe Dražena Slavice. (H)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije