Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crni fondovi hdz-a

DORH: Ispitivanje Ivana Jarnjaka nije i ne može biti stvar dogovora!

jarnjak (1)
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/6
12.09.2011.
u 12:13

Jarnjak je kazao da je osobno jutros nazvao glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića te mu ponudio svoj iskaz o svemu za što ga B. Pavošević tereti, no ubrzo se javio DORH i opovrgnuo bilo kakav dogovor.

Nakon što je jutros Ivan Jarnjak javno izrekao da je zvao Mladena Bajića i tražio da da svoj iskaz na optužbe Branke Pavošević, oglasili su se i iz Državnog odvjetništva.

DORH je jasno ustvrdio da nema govora o bilo kakvom dogovoru s Jarnjakom. Državno odvjetništvo u priopćenju je istaknulo da pozivanje Ivana Jarnjaka radi davanja iskaza nije stvar dogovora niti to može biti.

– Nadležni državni odvjetnik sukladno Zakonu o kaznenom postupku i probicima konkretnog kaznenog predmeta odlučuje kada i u kojem svojstvu će pozvati pojedine osobe, pa tako i Ivana Jarnjaka radi davanja iskaza – ističe DORH u svome priopćenju.

Bivši tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak i Ratko Maček jutros su najavili da će tužiti bivšu blagajnicu stranke Branku Pavošević zbog njezina iskaza prema kojem je Jarnjak imao veze s novcem iz crnih fondova.

Jarnjak ponudio Bajiću svoj iskaz

Rekao je to sam Jarnjak na konferenciji za novinare te dodao da je osobno jutros nazvao glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića te mu ponudio svoj iskaz o svemu za što ga B. Pavošević tereti.

Na pitanje nije li pozivanje glavnog državnog odvjetnika uplitanje u istragu, Jarnjak je nekoliko puta ponovio da nije, a na pitanje što o svemu ima reći stranka koju potresa jedna od većih afera, Jarnjak je samo ponovio da je HDZ već poslao priopćenje.

Bebić: Nije moguće da nitko nije znao

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić "nema pojma" je li njegova kći Asja Bebić bila zadužena za isplaćivanje estradnjaka novcem iz crnih fondova HDZ-a, prenosi Tportal.

– Nije moguće da nitko nije znao, znao je. Međutim, ja nemam dovoljno spoznaja da bi ih mogao komentirati u javnosti – poručio je za Tportal HDZ-ov predsjednik Sabora.

>>Crni fond HDZ-a. J. Kosor: Zašto su samo moje kampanje sporne?

>>HDZ bi zbog crnog fonda mogao kazneno odgovarati

Dok je bio desna ruka bivšeg premijera Ive Sanadera, Ratko Maček odnio je u torbi čak 10 milijuna kuna iz crne blagajne HDZ-a! I to samo za potrebe financiranja kampanje Jadranke Kosor. Naime, prema tvrdnjama bivše računovotkinje HDZ-a Branke Pavošević, čak 10 od ukupno 13 milijuna kuna koji su išli za potrebe kampanje, a kaže da ih je osobno isplatila, odnose se na bivšeg glasnogovornika Vlade i stranke Mačeka.

Branka Pavošević također je spomenula Ivana Jarnjaka kao osobu koja je u dva navrata odobravala isplate.

Josipović: Pravosuđe treba biti rasterećeno od političkih pritisaka

Predsjednik Josipović kratko je danas u Rijeci, nakon posjeta Pomorskom fakultetu, komentirao i aktualne događaje. Ponovio je da aktualne istrage i informacije o njima, primjerice iskaz bivše blagajnice HDZ-a Branke Pavošević i "crne fondove", neće komentirati jer to nikad dosad nije činio. O financiranju svoje kampanje kazao je da je ono bilo transparentno i kako je o svemu podnio izvještaj.

– Pravosuđe mora biti izvan dometa politike i političara, ja ću se toga i dalje držati – kazao je pa je na pitanje bi li USKOK trebao pozvati premijerku Kosor na razgovor, Josipović tek kratko odgovorio:

–  To zna USKOK!

Dodao je da pravosuđe mora biti rasterećeno od političkih pritisaka čemu može doprinijeti da se ni njemu niti drugim političarima ne postavljaju pitanja vezana uz istrage i ne uvlači ih se u tekuće kaznene postupke.

Komentara 409

Avatar delminium
delminium
19:07 12.09.2011.

Nemanja je tu tko bi rekao?

SC
scary
12:28 12.09.2011.

jarnjak tuži nju što je tužila njega. to sve treba pod ključ, pa nek se tužakaju iza rešetaka, daleko od oka javnosti. zlo nam je više od ovog cirkusa.

DU
Deleted user
13:49 12.09.2011.

et sad nesmijem ni komentirat da me jarac i mačak nabi tužili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije