Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajne financiranja

Crni fond HDZ-a. Ratko Maček u torbi odnio 10 milijuna kuna

\'22.04.2009., Zagreb - Ratko Macek razgovarao je na mobitel u setnji Cvjetnim trgom.  Photo: Marko Lukunic/Vecernji list\'
\'Marko Lukunić/PIXSELL
Autori: Ivanka Toma, luc, Josip Bohutinski
12.09.2011.
u 07:50

Maček tvrdi da je riječ o lažima te kako će Pavošević tužiti zbog klevete.

Dok je bio desna ruka bivšeg premijera Ive Sanadera, Ratko Maček odnio je u torbi čak 10 milijuna kuna iz crne blagajne HDZ-a! I to samo za potrebe financiranja kampanje Jadranke Kosor. Naime, prema tvrdnjama bivše računovotkinje HDZ-a Branke Pavošević, čak 10 od ukupno 13 milijuna kuna koji su išli za potrebe kampanje, a kaže da ih je osobno isplatila, odnose se na bivšeg glasnogovornika Vlade i stranke Mačeka.

>>Crni fond HDZ-a. J. Kosor: Zašto su samo moje kampanje sporne?

Na isplatnicama koje je Pavošević zakopala, pa zatim iskopala, kao i na popisu isplata koje je vodila, Maček, marketinška agencija Massol koja se povezuje s njim i njezin vlasnik Ivan Soldo navode se šest puta. Usto, gotovo cjelokupni iznos od 10 milijuna kuna, prema tvrdnji Pavošević i prema isplatnicama, odnosi se na kampanju J. Kosor na predsjedničkim izborima 2004. i 2005. godine.

Kao HDZ-ov spin-doktor Maček je bio ovlašten za vođenje kampanje te za potpisivanje svih troškova koji bi nastali. On sam jučer nije želio davati izjave, no posrednim putem poriče bilo kakvu odgovornost za trošenje novca iz crnog fonda. Poručuje da su svi nalozi koje je on potpisivao išli preko računa, a da je Pavošević sve iskonstruirala jer je ili sama pokrala novac, ili jer želi napakostiti njemu, premijerki Kosor i bivšem glavnom tajniku stranke Ivanu Jarnjaku, kojega je također spomenula kao osobu koja je u dva navrata odobravala isplate. Prema verziji u čiju nas ispravnost uvjeravaju u taboru bivšeg glasnogovornika Mačeka, nelegalnim HDZ-ovim prihodima raspolagala je Pavošević u isključivom dogovoru s bivšim premijerom Sanaderom.

>>Iskopane tajne HDZ-a: 13 mil. kuna otišlo vrhu stranke i estradnjacima

No, ako je Pavošević, kako tvrdi Maček, zakopavala i iskopavala krivotvorene isplatnice, u njih je morala uložiti iznimno puno truda.

Na jednoj se isplatnici navodi kao primatelj Massol s iznosom od milijun kuna, na drugoj piše Massol – Ivan Soldo 1,05 milijuna kuna, na trećoj Soldo (Maček) 1,5 milijuna, a Pavošević je napravila još i popis dodatnih isplata za Massol u vrijeme predsjedničkih izbora na kojem je iznos od 5,95 milijuna kuna. Sam Maček se pak još navodi na isplatnicama od 20.000 eura i 47.850 eura.

Ratko Maček za Dnevnik Nove TV izjavio je da zbog USKOK-ova predmeta ne može komentirati slučaj, ali tvrdi kako je riječ o zastrašujućim eklatantnim lažima koje nemaju apsolutno nikakvog uporišta u stvarnosti. Najavio je da će Branku Pavošević tužiti zbog klevete.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista!

Komentara 236

DU
Deleted user
07:57 12.09.2011.

Prvi!

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
07:58 12.09.2011.

To je najovratnija laž i podmetanje SDPa. Nikada nismo ni čuli ni za kakvog Mačeka a kamoli da nam je još nosio torbe pune novca ! Sve su to podmetanja komunističke bande onog Sanadera i celokupnog SDPa !

SC
scary
10:41 12.09.2011.

Bliski Mačeku znaju da je taj pokro triput više...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije