Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
366 ZA, 161 PROTIV

Donji dom britanskog parlamenta izglasao zakon o gej brakovima

Nikola Sever Šeni
Foto: Arhiva VL
1/2
22.05.2013.
u 10:40

Prijedlog zakona sada ide u gornji dom parlamenta, Dom lordova. Cameron se nada da će prijedlog uskoro postati zakon

Donji dom britanskog parlamenta izglasovao je prijedlog zakona o istospolnim brakovima sa 366 glasova "za" i 161 "protiv", prenosi BBC. Zakon je uzrokovao sukobe među vladajućim torijevcima – 133 zastupnika vladajuće stranke usprotivilo se usvajanju prijedloga. Većina zastupnika Laburističke i Liberalno-demokratske stranke podržala je prijedlog, a protiv je bilo 15 laburista, četiri liberalna demokrata, osam demokratskih unionista i jedan nezavisni zastupnik.

Zakon sada ide u gornji dom parlamenta, Dom lordova. David Cameron, premijer i čelnik Torijevske stranke nada se da će prijedlog uskoro postati zakon. Bude li usvojen, omogućit će istospolnim partnerima, koji sada mogu stupiti u brak kod matičara, da se vjenčaju u crkvi.

Francuski predsjednik François Hollande u subotu je potpisao zakon koji dopušta vjenčanje istospolnim parovima nakon što je Ustavno vijeće utvrdilo da zakon nije protuustavan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije